Независимо от несигурността дали традиционният бирен фестивал Октоберфест в баварската

...
Независимо от несигурността дали традиционният бирен фестивал Октоберфест в баварската
Коментари Харесай

Германците се готвят да се наливат с бира. Вижте кога

Независимо от несигурността дали обичайният бирен фестивал Октоберфест в баварската столица Мюнхен ще може да се състои поради рестриктивните мерки по отношение на ковид, резервациите за маси в халетата за сервиране на бира вървят по хиляди евро в посреднически уеб страници, съобщи ДПА.

Октоберфест е плануван от 19 септември до 4 октомври.

Ежегодният фестивал събира по към 6 млн. гости, само че към момента няма решение на уредниците дали той ще бъде анулиран поради нестихващата пандемия.

Въпреки това маси за 10 индивида се оферират на някои платформи по 5 000 евро.

По принцип резервациите по формален път непосредствено от уредниците са безвъзмездни или се заплаща единствено дребна такса за обслужване. Клиентите би трябвало да си закупят ваучери за пиенето, като цените варират в другите халета, започвайки от към 40 евро - цената на двулитрова халба с бира плюс печено пиле.

Федералното немско държавно управление и провинциите се споразумяха в сряда да забранят всевъзможни огромни събития до края на август.

Една платформа в четвъртък оферираше място на маса за първата вечер от фестивала за 593 евро, а друга - двойна маса за 20 души за същата вечер в същото хале за сред 10 и 12 хиляди евро.

Десетместна маса в халето "Хакер " от посреднически уебсайт вървеше сред 5449 и 5949 евро. Официално "Хакер " към момента дори не приема резервации и разгласи на уеб страницата си, че "поради несигурността към ковид към този момент се въздържаме да предлагаме наличните ни места ".

Премиерът на Бавария Маркус Зьодер, сподели, че ще разисква въпроса за известния измежду германците и задграничните туристи Октоберфест през идните две седмици с кмета на Мюнхен Дитер Райтер.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР