Независимо от метода, който избирате, трябва предварително да измиете картофите

...
Независимо от метода, който избирате, трябва предварително да измиете картофите
Коментари Харесай

Как да обелим бързо картофи?

Независимо от метода, който избирате, би трябвало авансово да измиете картофите си. Повечето картофи в никакъв случай не са задоволително измити, тъй че към момента има нечистотия върху тях. Отделете си задоволително време, с цел да ги изсушите, преди да ги обелите - в случай че ще ги белите сурови.

Това ще подсигурява, че те не са толкоз хлъзгави, когато ги държите. Ако нямате време да ги оставите да изсъхнат, използвайте чиста забрадка за съдове, с цел да ги изсушите.

Ползването на обичайните принадлежности като нож или белачка са извънредно комфортни и налични за всяка стопанка. Белете от горната страна надолу, с цел да обхванете по-широка и по-дълга обелка от картофа. С малко процедура ще са ви нужни към 30 секунди на картоф.

Ако ползвате белачка, хванете картофа в едната ръка и белачката в другата си ръка. Застанете над мивката или над боклука, преди да започнете да белите картофите. По този метод няма да разпилявате части картофена кожа из цялата кухня.

Не забрявайте да обелите тъмните петна. Може да откриете, че като се покаже под обелките вътрешността на картофите, виждате тъмни петна. Това е напълно обикновено - малко картофи са идеални.

Фокусирайте се върху тази област и продължавайте да белите, до момента в който не изрежете изцяло тъмните пластове. Понякога тъмната част на картофа става много дълбока (това постоянно се назовава " око " ). Ако казусът е подобен, изрежете региона с нож или с ръба на белачката. Картофите няма да са изцяло кръгли, само че въпреки всичко ще е добре да се ядат.

 белене на картофи

Ако беленето на картоф преди варене не е във вашия жанр или просто нямате време, пробвайте този способ. Направете на всеки картоф Т прорез с нож през средата, като създадете пръстен към картофа - даже да изкривите, не се тормозете, значимото е началото и краят да съответстват.

След като го извършите, можете да ги оставите на котлона. Малко преди да ги свалите от огъня, си пригответе съд със студена вода и лед за предпочитане. Когато картофите са сварени ги прехвърлете в ледена водна баня. Когато се охладят, отлепете кожата.

Тук ще споделим и забавен способ за белене на картоф с бормашина/винтоверт. Приспособете железна вилица (ще ви се наложи да отчупите част от дръжката) и я прикрепете към електрическата бормашина.

Забийте вилицата в центъра на картофа. Завъртете с една ръка, тъй че картофът да се върти, до момента в който с другата ръка употребявате другата обичайната машина за белене на картофи (белачка, нож).

След като към този момент сте занаятчия в беленето на картофи, можем единствено да ви препоръчаме да си приготвите някоя тези вкусни ястия с картофи:

- картофена салата;

- пиле с картофи;

- пълнени картофи на фурна;

- или вкусни печени картофи;

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР