Независимо дали сте някой, който обича да готви, или просто

...
Независимо дали сте някой, който обича да готви, или просто
Коментари Харесай

Научете се как да готвите с вино

Независимо дали сте някой, който обича да готви, или просто обичате вино, в този момент е идеалното време да придвижите кулинарното си умеене на идващото равнище. Виното прибавя натоварен темперамент, усет и характерност към ястието. Тук споделяме потребни съвета и насоки за това кои виновност са най-подходящи за готвене и по какъв начин да ги употребявате мъдро.

Ролята на виното в храната е многостранна и може да служи за разнообразни цели, според от това по какъв начин е включено в ястието. Киселинността на виното го прави чудесна съставна част за прибавяне към маринати, за омекване на месото и улеснение на готвенето.

Когато го добавяте към бульон или сос, оставете виното да къкри в тигана за известно време - това ще помогне да се концентрират усетите, а киселинността на виното ще ускори и усъвършенства цялостния вкусов профил, като в последна сметка ще изведе ястието на последващо равнище. Например, елементарна паста, приготвена с вино, е страховит метод да извършите обичаната си храна в нещо неустоимо.

Когато добавяте вино към храната, не правете компромис с качеството на виното. Уверете се, че сте толкоз деликатни към вашето вино, колкото и към потреблението на висококачествени съставки при готвене.

Виното, употребявано за готвене, не е наложително да е най-скъпата бутилка от вашата сбирка - можете просто да готвите с половин чаша вино от същата бутилка, която планирате да сервирате с храната си. Това оказва помощ за хомогенизиране на усетите във вашата паница и чаша.

 готвене с вино

Вината за готвене в рафтовете на супермаркетите са с извънредно неприятно качество и нормално се скапват. Най-добре е да ги избягвате и вместо това да употребявате виновност, налични вкъщи, с цел да готвите.

Когато избирате виновност, с които да готвите, изберете червени виновност, които са плодови и с ниско наличие на танини. Когато готвите с бели виновност, уверете се, че виното не е прекомерно дъбово. Някои страхотни варианти за бяло вино включват Пино Гриджио и Шенин Блан, до момента в който алените виновност, които са най-подходящи за готвене, включват Мерло, Малбек или младо Риоха.

Ароматните виновност като Ризлинг или Гевюрцтраминер имат мощна характерност във връзка с усета и по тази причина е най-добре да ги избягвате, когато готвите, защото не желаете да измененията фрапантно усетите на ястието. Въпреки това, в случай че това са единствените ви благоприятни условия в килера, не се плашете да експериментирате в кухнята!

Един от най-големите легенди за готвенето с вино е, че прибавя към ястието мирис на алкохол. В реалност, когато виното се употребява за готвене, рецептата съвсем постоянно изисква единствено малко количество от напитката. Все отново не е уместно да поднасяте сходни ястия на деца.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР