Независимият филм Всичко навсякъде наведнъж води с 11 номинации за

...
Независимият филм Всичко навсякъде наведнъж води с 11 номинации за
Коментари Харесай

Най-добрите в Холивуд: Номинациите за Оскар 2023

Независимият филм " Всичко на всички места едновременно " води с 11 номинации за премиите " Оскар ", оповестиха международните информационни организации. 

Сред тях са за най добра актриса - Мишел Йео, за артиста в поддържаща роля - Ки Хи Куан и за двамата режисьори Даниъл Шайнерт и Даниъл Куан.

Десет продукции ще се съревновават във водещата категория на премиите " Оскар " за най-хубав филм, оповестяват Асошийтед прес и Ройтерс.

С номинации за топ оценката на американската Академия за кинематографично изкуство и просвета (по азбучен ред на английски) са
" На Западния фронт нищо ново ", " Аватар: Природата на водата ", " Баншите от Инишерин ", " Елвис ", " Всичко на всички места едновременно ", " Семейство Фейбълман ", " Тар " ( " Лидия Тар " ), " Топ Гън: Маверик ", " Идиотският триъгълник " и " Жените приказват ". 
За най-хубав артист в поддържаща роля за " Оскар " са номинирани
Брендън Глийсън,Брайън Тайри Хенри,Джуд Хърш,Бари Киогъни Ки Хи Куан. 
Брендън Глийсън е с номинация за ролята си в " Баншите от Инишерин ", Брайън Тайри Хенри - за " Да започнеш изначало " (Causeaway), Джуд Хърш - за " Семейство Фейбълман ", Бари Киогън за " Баншите от Инишерин " и Ки Хи Куан (известен още и като Джонатан Ки Куан) - за " Всичко на всички места едновременно ".

За " Оскар " за най-хубава актриса в поддържаща роля ще се борят
Анджела Басет,Хонг Чау,Кери Кондън,Джейми Лий Къртиси Стефани Хсу,
Анджела Басет е с номинация за ролята си в " Черната пантера: Уаканда вечно ", Хонг Чау - за " Китът ", Кери Кондън за " Баншите от Инишерин " и Джейми Лий Къртис и Стефани Хсу - за " Всичко на всички места едновременно ", 

Номинациите бяха оповестени от актьорите Риз Ахмед и Алисън Уилямс в спектакъл " Самюъл Голдуин " в Бевърли хилс.

Наградите на американската Академия за кинематографично изкуство и просвета ще бъдат раздадени за 95-и път на гала в спектакъл " Долби " в Лос Анджелис на 12 март. Водещ на церемонията ще бъде комикът Джими Кимъл.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР