Незаконната анексия, обявена от Путин, няма да промени нищо. Всички

...
Незаконната анексия, обявена от Путин, няма да промени нищо. Всички
Коментари Харесай

След незаконната анексия: Какви са реакциите на Запада?

" Незаконната анексия, оповестена от Путин, няма да промени нищо. Всички територии, нелегално окупирани от съветските нашественици, са украинска земя и постоянно ще бъдат част от тази суверенна нация " , съобщи председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, заяви Българска телеграфна агенция.

" Не може да се разреши на Путин да трансформира интернационалните граници посредством груба мощ. Ние ще подсигуряваме, че той ще изгуби тази противозаконна война ", се споделя пък в изказване на английската министър-председателка Лиз Тръс, представено от Ройтерс.

" Путин за следващ път работи в нарушаване на интернационалното право при явното неуважение на живота на украинския народ, който той твърди, че съставлява ", се добавя в текста. " Обединеното кралство няма да пренебрегне суверенната воля на този народ и ние в никакъв случай няма да приемем, че областите Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие са нещо по-различно от украинска територия " , се споделя още в изказването на Тръс.

" Нидерландия в никакъв случай няма да признае тази анексия, както не признаваме анексирането на Крим " , съобщи от своя страна нидерландският министър-председател Марк Рюте.

Джорджа Мелони, за която се допуска, че ще бъде идващия министър председател на Италия, пък сподели, че анексирането от Русия на четири украински области няма никаква юридическа или политическа стойност и демонстрира, че Владимир Путин заплашва европейската сигурност, съобщи Франс прес.

" Декларацията за анексията към Руската Федерация на четири украински области след сходството на референдум, създаден под една яростна военна окупация, няма никаква юридическа или политическа стойност " , се споделя на изказване на Мелони.

" Владимир Путин показва още един път своята неоимпериалистка визия от руско естество, която заплашва сигурността на целия европейски континент " , добавя лидерката на италианската партия " Италиански братя ".

" Това ново нарушаване от страна на Русия на разпоредбите на взаимното битие сред нациите удостоверява нуждата за западните демокрации да бъдат единни и мощно сплотени ", заключава Мелони.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР