Незабравимата легенда на БНТ Мария Янакиева вече не може да

...
Незабравимата легенда на БНТ Мария Янакиева вече не може да
Коментари Харесай

Наша тв легенда губи зрението си, има нужда от асистент: Ослепях си направо

Незабравимата легенда на Българска национална телевизия Мария Янакиева към този момент не може да се оправя сама с ежедневните задания у дома. Тя споделя, че има потребност от болногледачка или персонален помощник, които да й оказват помощ всекидневно, даже и почасово. Това се налагало поради проблемите й със зрението, които прогресират. Мария е с ТЕЛК и по тази причина се надявала комисията да й отпусне помощник, на който да не се постанова да заплаща, а този разход да бъде стихотворец от страната. Ако обаче молбата й не бъде почетена и това не се случи, щяло да се наложи да си търси гледачка на частно. Цените за тази услуга, изключително в София, не са по силите на всеки пенсионер, написа retro.bg. Освен това доста възрастни се тормозят да се доверят на хора от инцидентни разгласи, тъй като постоянно се случват обири, злоупотреби и други неприятности. Мария също била резервирана затова.
От близо 3 години Янакиева се бори да не загуби зрението си, към този момент е претърпяла две тежки интервенции на очите и положението й въобще не било розово.
Преди известно време и махнали перде на едното око, а по-късно и на другото. Офталмологът споделил, че дясното се нуждаело и от по-специална хирургическа намеса. Любимата говорителка на Тодор Живков се съгласила, само че след тази операция спряла да вижда с него. „ Ослепях си напряко “, споделя през сълзи тв ветеранката. В момента тя не можела да разчита на дясното си око и се оправяла единствено с лявото. И неговите благоприятни условия обаче били мощно занижени, а функционалностите нарушени. Очилата и лещите в нейния случай били непотребни и не вършели работа. Затова Янакиева, която е пенсионерка от дълго време и обича да запълва свободното си време най-вече с четене и гледане на телевизия, се наложило да употребява лупа, с цел да вижда.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР