Незабавно оставка на министъра на външните работи Генчовска, ако е

...
Незабавно оставка на министъра на външните работи Генчовска, ако е
Коментари Харесай

Гърми скандал! Джамбазки: Предателство! Незабавна оставка на Теодора Генчовска!

„ Незабавно оставка на министъра на външните работи Генчовска, в случай че е дала обещание стартирането на Македония в Европейски Съюз! Говорила ли е подмолно в Люксембург по тематиката на среща с външния министър на Германия? Нужен е явен отговор! ” Това се споделя във видеообръщение на българския представител в Екологичен потенциал и съпредседател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки на страницата му във Facebook.

Повод за тази остра реакция е получено прессъобщение от страна министъра на външните работи на Германия, в което се твърди, че българският министър Теодора Генчовска е поела уговорката напълно скоро и без никакви условия България да даде зелена светлина за започване на договаряния с районен съд Македония зачленство в Европейски Съюз. „ Ако е правилно – това е неприемливо и единственият ход на българския външен министър е оставка! Защото, в случай че такова единодушие и подобен диалог, в случай че е воден от към момента външния министър Генчовска, ще значи национално изменничество. Ще значи, че нашите основателни съмнения за това, че държавното управление е съединено единствено и само за национално изменничество, се оправдават. (…) Това ще значи, уважаеми съратници, че българското държавно управление върви по тази линия на измяната, за която Ви предизвестяваме няколко пъти. А точно – към 24 май в Рим, в деня, в който се уважава паметта на Светите братя Кирил и Методий, пред гробницата, в която почиват мощите на Св. Кирил, на взаимно отбелязване на годишнината от делегациите на Република България и Република Северна Македония, да бъде направено заявление, с което да бъде осъществена първата стъпка към измяната, безапелационен е Джамбазки.

В обръщението си той акцентира незабавната потребност от отговор на министъра на външните работи на Р България Теодора Генчовска, която е от квотата на Има Такъв Народ – партия, която се кълне, че ще напусне ръководещата коалиция, в случай че се допусне компромис с българската позиция. Това двуличие ли е или следващата игра на ръководещите? Което и да е от двете, съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация е праволинеен и поради следващата информация за следващата среща по тематиката, която идва от трета страна, а не от българското държавно управление и пита:

Има ли извършен диалог с министъра на външните работи на федерална република Германия, в който българският външен министър да се е съгласил, че би трябвало Северна Македония да стартира такива договаряния? И в случай че има подобен диалог, желая неотложно оставката на тази жена.

Ако не е – това към този момент е дипломатически скандал и българското държавно управление би трябвало да излезе с публична позиция, каквато е и публикуваната от министъра на външните работи на Германия.

Прилагаме и цялостния текст на видеообръщението на Джамбазки, публикувано във Facebook:

Уважаеми съратници,

По наложила се към този момент традиция на това държавно управление, не научихме от него за извършените сред министъра на външните работи на Република България и нейната сътрудник министърът на външните работи на Федерална република Германия диалози, през вчерашния ден вечерта, след срещата на формата на външните министри в Люксембург. За това научихме от известие на министъра на външните работи на Федерална република Германия, че са извършени диалози с нейната българска сътрудник, в които нашият министър на външните работи се бил съгласил, че е значимо и неотложно Република Северна Македония да стартира договаряния за участие в Европейския съюз до края на това полугодие, до лятната пауза.

Ако това е правилно, министърът на външните работи на Република България би трябвало неотложно да си подаде оставката. И аз я желая в този миг. Ако е правилно, че тя е провела диалог с който и да било, в случай че ще и с портиера на службата по външни въпроси в Люксембург, в случай че ще и с някой лидер от градския превоз в Люксембург, с които диалози да се е съгласила България да даде своето „ да ” за първата междуправителствена конференция сред Република Северна Македония и Европейския съюз.

Защото такова единодушие и подобен диалог, в случай че е воден от към момента външния министър Генчовска, ще значи национално изменничество. Ще значи, че нашите основателни съмнения за това, че държавното управление е съединено единствено и само за национално изменничество, се оправдават. Ще значи, че всички блъфове, които виждаме в тази нелепа ръководеща коалиция, формирана от орел, рак и щука, точно блъфове, които сякаш целяха да ни кажат, че няма да има изменничество по тематиката Македония, в действителност са целили някакви вътрешни преразпределения на постове, средства и други такива сходни облаги. Това ще значи, уважаеми съратници, че българското държавно управление върви по тази линия на измяната, за която Ви предизвестяваме няколко пъти. А точно – към 24 май в Рим, в деня, в който се уважава паметта на Светите братя Кирил и Методий, пред гробницата, в която почиват мощите на Св. Кирил, на взаимно отбелязване на годишнината от делегациите на Република България и Република Северна Македония, да бъде направено заявление, с което да бъде осъществена първата стъпка към измяната. А по-късно, няколко дни по-късно, на Съвета по външни работи, българският министър на външните работи да не възрази за началото на договарянията на Република Северна Македония с Европейски Съюз. Точно толкоз е просто. Необходимо е българският външен министър просто да не възрази.

А тъй като не научаваме от него, че води диалози с немския си сътрудник, въпросът ми към Теодора Генчовска в този момент е: Има ли извършен диалог с министъра на външните работи на федерална република Германия, в който българският външен министър да се е съгласил, че би трябвало Северна Македония да стартира такива договаряния? И в случай че има подобен диалог, желая неотложно оставката на тази жена.

Благодаря Ви.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР