Next.e.GO Mobile SE и Enterprise Greece, държавна агенция за инвестиции

...
Next.e.GO Mobile SE и Enterprise Greece, държавна агенция за инвестиции
Коментари Харесай

Гърция привлича германски завод за електромобили за 100 млн. евро

Next.e.GO Mobile SE и Enterprise Greece, държавна организация за вложения и поощряване на търговията, подписаха авансово съглашение да основат взаимно дружество в Гърция. Идеята е да се стартира взаимно произвеждане на четириместен електромобил

Проектът ще бъде изпълнен напълно в границите на 24 месеца. Според Enterprise Greece окончателното съглашение се чака да бъде готово в границите на три месеца.

Двете страни са постигнали кардинална сделка да си сътрудничат. В резултат на това те образуват работна група, която да почисти детайлите по рамката и изискванията за осъществяването на пълномащабно индустриално оборудване в Гърция.

Работната група ще бъде ръководена от Джордж Филиопулос, основен изпълнителен шеф на Enterprise Greece и Улрих Херман, основен изпълнителен шеф на Next.e.GO Mobile

Next.eGO също по този начин има намерение да сътвори Кампус за технологии и нововъведения в Гърция, заяви Enterprise Greece.

Германската компания споделя, че съглашението служи за основаване на първата й индустриална мощ отвън Германия. Това е значима стъпка по пътя към интернационалния напредък на e.GO и е изцяло в сходство с задачата за трансформиране на градската електронна подвижност, споделиха от компанията.

Проектът планува инвестиция от 100 млн. евро и основаване на 1000 директни работни места, допълват от пресцентъра на гръцкото държавно управление.

Капацитетът на плануваната индустриална мощ ще бъде 30 хиляди електрическия автомобил годишно.

Споразумението с Next.e.GO Mobile идва единствено седмици откакто гръцкото държавно управление и Volkswagen Group оповестиха договорка за реформаторски план за електронна подвижност на остров Астипалея.

Проектът вĸлючвa пoдмянaтa нa вcичĸи aвтoбycи нa гpaдcĸия тpaнcпopт c eлeĸтpичecĸи, ĸaĸтo и cтимyли зa мecтнитe гpaждaни, ĸoитo peшaт дa cмeнят ĸoнвeнциoнaлнитe cи aвтoмoбили c paбoтeщи нa бaтepии. Cлeдвaщaтa cтъпĸa oт пpoeĸтa вĸлючвa и тecтвaнe нa бeзпилoтни ĸoли нa тepитopиятa нa ocтpoвa.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР