News Feed на Facebook се разделя на две и обявява

...
News Feed на Facebook се разделя на две и обявява
Коментари Харесай

News Feed на Facebook се разделя на две

News Feed на Фейсбук се разделя на две и афишира две излъчвания, които към този момент могат да бъдат открити в приложенията за iOS и Android. Разделът, който виждате, когато отворите приложението за първи път е базиран на логаритъм с Reels, истории и друго персонализирано наличие. След това има напълно нов раздел Feeds, който съдържа скорошни изявления от другари, групи, Фейсбук страници и обичани, без да се виждат изявления „ Предложени за вас “.

Двата раздела ще бъдат налични както от версиите за iOS, по този начин и от Android на приложението Фейсбук, където ще стартират да се демонстрират в лентата за бърз достъп. В прессъобщението на Meta се споделя, че наличието на тази лента е проектирано да се трансформира въз основа на това в кои раздели потребителите прекарват най-вече време, само че разделите могат да бъдат закрепени, с цел да се подсигурява, че позициите им не се трансформират. Компанията чака актуализациите да бъдат пуснати в международен мащаб през идната седмица.

Една от най-търсените функционалности за Фейсбук е да се подсигурява, че хората няма да пропуснат изявления на другари, написа изпълнителният шеф на Meta Марк Зукърбърг в обява във Фейсбук, обявяваща измененията. „ Така че през днешния ден стартираме раздел Feeds, където можете да видите изявления от вашите другари, групи, страници и други поотделно в последователен ред. Приложението към момента ще се отваря към персонализирана емисия в раздела Начало, където нашият механизъм за разкриване ще предложи наличието, което считаме, че ще ви интересува най-вече. Но разделът Feeds ще ви даде метод да персонализирате и контролирате в допълнение вашето преживяване. “

Разделянето на емисията по този метод наподобява е опит да се балансира желанието на Meta Фейсбук да стане по-скоро като TikTok – който предлага наличие от цялата си платформа въз основа на това, което неговите логаритми считат, че може да се интересувате – и неговия исторически метод на фокусиране върху сметките и страници, които хората фактически следват.

Важно е да се означи, че разделът Начало към момента ще демонстрира изявления от другари и семейство, само че те ще бъдат заобиколени от рекомендации, определени от система за класиране на машинно образование. Освен това в раздела „ Емисия “ към момента ще има реклами. Така че наподобява, че към момента ще има известно припокриване сред двете.

Този ход демонстрира какъв брой доста се е трансформирал главният News Feed на Фейсбук през годините, защото трябваше да отговори на нововъзникващите трендове от други играчи на обществени медии. През 2022 година главната опасност е TikTok. Опитът на Meta повече или по-малко непосредствено да клонира обществената медийна платформа с Lasso беше спрян единствено след 18 месеца и след това фокусът на компанията се измести към Reels на Instagram, с цел да се възползва от известността на видео формата с къса форма.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР