New York Times ще изтегли своите редактори и репортери от

...
New York Times ще изтегли своите редактори и репортери от
Коментари Харесай

New York Times изтегля журналистите си от Русия

New York Times ще изтегли своите редактори и кореспонденти от Русия поради последните промени в Наказателния кодекс на страната, които заплашват с до 15 година затвор за разпространяване на " подправени " вести - т.е. различаващи се от формалната агитация. 

Главният интернационален редактор на NYT Майкъл Слакман разгласява известие до сътрудниците си, в което показва, че законът " на процедура криминализира самостоятелното отразяване на новините за войната в Украйна ". 

" Този нов закон би могъл да трансформира в закононарушение правилното съобщаване на информация за съветската инвазия в Украйна, в това число поради наричането на войната с думата " война ", споделя Слакман. 

Медията е потърсила препоръки от адвокати, експерти по сигурността и опитни публицисти от района, " с цел да разберем евентуалните последствия от този финален ход ". 

" За да подсигуряваме сигурността и сигурността на нашия публицистичен екип ще изведем сътрудниците си краткотрайно отвън страната. Надяваме се, че ще се върнат допустимо най-скоро, до момента в който следим обстановката от близко ", споделя още той. 

Слакман показва благодарността си за " смелостта, твърдостта и невероятната работа на екипа на терен " в Украйна, като показва, че централната задача на медията е да отразява протичащото се " без боязън или пристрастия ". 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР