На работна среща в Община Варна обсъдиха предстоящите ремонти в

...
На работна среща в Община Варна обсъдиха предстоящите ремонти в
Коментари Харесай

Започват ремонти в четири училища във Варна, вижте кои

На работна среща в Община Варна разискаха идните поправки в четири учебни заведения, включени в Националната стратегия на МОН и Националния проект за възобновяване и резистентност.  Цел на събитието бе да се регистрира готовността и опциите на всички варненски учебни заведения да дават материална база за учениците, които следва да бъдат преместени по време на ремонтните действия.

Дванадесет просветителни институции в града обявиха подготвеност да предоставят  класните си стаи за образователни занятия по време на ремонтите.

Събитието се организира по самодейност на шефовете на варненски учебни заведения. На него участваха още заместник-кметът по образованието и културата Павел Попов, както и специалисти от Община Варна и Регионалното ръководство за обучение.

През тази година съществени поправки са планувани за четирите варненски учебни заведения ОУ " Васил Друмев ", ОУ " Добри Чинтулов ", ОУ " Йордан Йовков " и ОУ " Св. Св Кирил и Методий ". Предстои оповестяване на възлагателните процедури за строително-монтажните действия, като прогнозите са до началото на образователната година да бъдат подписани контракти с изпълнителите, стана ясно  през днешния ден на срещата.

Поради тази причина, по време на срещата деликатно бяха проучени всички благоприятни условия измежду варненските образователни заведения, които могат да извършат метаморфоза на материалната си база и да обезпечат класни стаи за новите възпитаници. " Обсъждаме и търсим най-хубавите и рационални разновидности за краткотрайно пренасяне на децата, до момента в който се случат измененията в техните учебни заведения ", разяснява по време на срещата заместник-кметът Павел Попов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР