Неврофизиолози откриха при наблюдения на диви макаци първите доказателства за

...
Неврофизиолози откриха при наблюдения на диви макаци първите доказателства за
Коментари Харесай

Учени откриха генетична връзка между остаряването на мозъка и социалните проблеми

Неврофизиолози откриха при наблюдения на диви макаци първите доказателства за това, че ниското публично състояние и непрекъснатите обществени проблеми форсират проблемите с гените , които пазят мозъка от стареене, заяви ТАСС, базирайки се информация от пресслужбата на университета на Аризона, Съединени американски щати.

" Получихме първите директни доказателства за битие на молекулярни механизми, свързващи процеса на стареене на мозъка и други елементи на телата на приматите със общественото им състояние и виталните проблеми, които им се постанова непрекъснато да преодоляват. Това изяснява връзката сред ускореното развиване на старешки болести на мозъка, бедността и живота в неподходяща обществена среда ", споделя Александра Декейсън от Нюйоркския университет , представена от пресслужбата на университета на Аризона.

От 10 години неврофизиолози, лекари и биолози откриха голям брой доказателства за това, че физическият и психически стрес и ниското обществено състояние на хората и на някои животни в огромна степен понижават продължителността на живота и форсират развиване на заболявания, в това число и на деменция.

Авторите на проучването са следили 15 години макаци, обитаващи изолиран остров в Карибско море.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР