Неволите на Новак Джокович нямат край. След 9-часов престой на

...
Неволите на Новак Джокович нямат край. След 9-часов престой на
Коментари Харесай

Джокович в хотел за бежанци, сърби и антиваксъри на протест

Неволите на Новак Джокович нямат край. След 9-часов престой на летището в Мелбърн, отказана виза за влизане в Австралия и решението за неговото депортиране, международният номер 1 бе настанен в хотел за бежанци и хора под карантина.

Преди два дни Джокович получи здравно изключение за присъединяване на Откритото състезание на Австралия. При кацането си в страната обаче се оказа, че не разполага с вярната виза. Властите отхвърлиха да го пуснат да влезе и той прекара няколко часа в неизясненост на летището. Впоследствие стана ясно, че би трябвало да излети от Зеления континент с първия вероятен полет. 

Джокович към този момент е оспорил решението, като се чака юристите му да апелират. Именно поради оспорването той остава на територията на Австралия.

Той е настанен в " Park Hotel ", чиято функционалност е да приютява сложени под карантина лица, какъвто все още е Джокович поради неналичието на ваксина. Той се разгласи срещу наложителната имунизация и не желае да разкрие дали се е имунизирал. 

Пред постройката на хотела започнаха митинги на хора от сръбската диаспора в Австралия, както и на антиваксъри, които поддържат Джокович. 

На публикуваните в медиите фотоси се вижда по какъв начин последователите на тенисиста развяват сръбски флагове, а един от тях даже свири на акордеон.

We’ve got Djokovic supporters on the left and refugee advocates on the right.
One Djokovic supporter just said to me “I feel so ignorant. I came here for him, and find out they’ve been locked up nine years. It’s so wrong. ”
— Cait Kelly (@cait__kelly)
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР