Невиждани опашки от чакащи шофьори се вият заради новите правила

...
Невиждани опашки от чакащи шофьори се вият заради новите правила
Коментари Харесай

​Невиждани опашки пред КАТ-Враца, хора чакат по три дни за регистрация /снимки/

Невиждани опашки от чакащи водачи се вият поради новите правила за регистрация на коли в КАТ-Враца, видя кореспондент на организация BulNews.bg.
С въвеждането на номер за ред, бъркотията в бранша станала още по-голяма, а от близо месец хората се оплакват непрекъснато в редакцията ни, че с цел да си записват автомобила, би трябвало да си вземат отпуск, тъй като чакат по три дни.
Днес в КАТ от сутринта се вият огромни опашки, като пред второ гише от през вчерашния ден чакат 38 индивида. Там инспекцията ставала най-бавно, оплакват се изтормозените водачи, които са безапелационни, че новите правила изобщо не са за облекчение на чакащите, а таман противоположното.
На опашките имаше хора от Козлодуй и други общини в региона, които по никакъв начин не бяха очаровани от скоростта, с която стават подготвени документите им.
„ Положението е трагично! Чакам от сутринта да записвам скутера си, а даже не съм се доближил до първо гише. Изгледите, регистрацията да стане през днешния ден или на следващия ден клонят към нула “, разяснява засегнат врачанин.
След като си подадат документите на гише №1 се получава номер за ред в халето, от където като излезеш отиваш за инспекция на документите в няколко системи на второ гише.
Потърсихме за коментар началника на група „ Пътен контрол” към „ Пътна полиция” - Враца Янко Харалампиев, които сега дава отговор за целия КАТ. Той изясни, че струпаните хора не са от през вчерашния ден, а от сутринта.
„ Вчера в 16 часа на първо гише и в халето нямаше към този момент нито един водач. На второ гише в 16.40 часа бяха останали 38 заявки за култивиране, които останаха за през днешния ден. Хората, струпани пред гишетата са пристигнали в този момент, а от сутринта са минали още много хора “, акцентира Харалампиев.
Проблемното второ гише, където съгласно чакащте стават по-бавно нещата, е това, на което се печатат документите. Там чиновниците имат обвързване освен да сверят всички бумаги, само че и да ревизират самите водачи в няколко осведомителни системи, с цел да могат да стартират да правят регистрациите.
Харалампиев уточни, че сега на второ гише работят две служителки, а зад тях има още две дами, които им оказват помощ, с цел да обслужват по-бързо клиентите.
Отделно на гишетата, постоянно се случва да идват да записват коли и оповестени за търсене хора, което отежнява още ситуацията.
За последните три дни в КАТ-Враца са осъществени 418 регистрации, като в бранша настрана са обслужени още толкоз хора по други услуги.
„ Нямаме неработещо гише, работим на цялостни обороти. Просто хората, които идват да записват колите си при нас стават повече “, уточни Харалампиев, като разясни, че няма по какъв начин да се разкрият още гишета за обслужване, защото постройката нямало по какъв начин да се разшири.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР