Невероятно, но факт. Стар апартамент в София счупи всички рекорди

...
Невероятно, но факт. Стар апартамент в София счупи всички рекорди
Коментари Харесай

Стар апартамент счупи всички рекорди по цена

Невероятно, само че факт. Стар апартамент в София счупи всички върхове по цена. Невероятните 2 849 536 лева ще брои новият собственик на жилището от 214 кв.м. в Докторската градина в София, това заяви Мариян Петков, частен правосъден реализатор, представен от БЛИЦ. Цената е реализирана на обществен търг.

На проведения от ЧСИ Мариян Петков обществен търг бе изнесен делбен парцел, представляващ апартамент на втори етаж в постройка на ъгъла на улиците " Шипка " и " Сан Стефано " в София.

Продажбата провокира голям интерес и на нея се явиха над 20 мараклии за парцела. Наддаването стартира от 890 480 лева Още при отваряне на писмените наддавателни оферти беше достигната цена с една трета над началната, колкото е тавана за наддаване съгласно Граждански процесуален кодекс.

След това последва устно наддавана и след нови деветнадесет наддавателни оферти, всяко в размер на една десета от началната цена, парцелът бе извоюван за сумата от 2 849 536 лева Тази цена значи тъкмо 6808 Евро на квадратен метър без спомагателните разходи за купувача.

Постигането на такава цена не е изненада за този регион - в Докторската градина рядко излизат за продажба каквито и да било парцели и на процедура няма по какъв начин да се направи съпоставяне с пазарните цени.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР