Невероятният и чудодеен чай мате, който през последните години стана

...
Невероятният и чудодеен чай мате, който през последните години стана
Коментари Харесай

Чаят мате зарежда с енергия, но не и с безсъние

Невероятният и чудодеен чай мате, който през последните години стана обичан на европейците, е бил любимец на индианците гуарани, които са живели преди епохи на територията на днешна Аржентина.

След това той станал обичан на благородните испанки, които били заети с колонизацията на локалните, а по-късно мате се пренесъл в чашите на феновете на чая от Чили и от Перу. Той е носел здраве и успокоение и на локалните каубои - гаучосите.

В какво се крие силата на мате? Той се счита за в действителност незаменима напитка в планините, при далечни преходи в планинска околност, защото избавя от пристъпи на планинска болест и от скорбут.

Специалният чай се прави от растението йерба мате, което пораства в Южна Америка. Оригиналната напитка се подготвя, като се смилат листата и стъблото, които съдържат доста потребни субстанции.

Те се запарват в специфична кръгла чаша, която се прави по традиция от локален сорд тиква или от дърво. С помощта на специфична тръбичка, която се назовава бомбиля, тази напитка постепенно се изсмуква.

Истинските фенове на мате избират да пият този чай не чист, а с добавка от естествен мед или захар. Той не би трябвало да се пие наложително парещ, прелестен е и когато е поизстинал.

 Чаят мате зарежда с сила, само че не и с бодърствуване

Тогава по традиция се пие от гуампа – срязан рог от крава. Според познавачите на чая мате има доста потребни дейности върху индивида, които превъзхождат даже тези на кафето, що се отнася до стимулиращия резултат.

След като изпиете мате, ще бъдете цялостни с сила за десетина часа, само че в това време можете да го изпиете преди лягане и няма да ви мъчи бодърствуване. Невероятният чай има способността да покачва и интелектуалните качества на организма.

Не на последно място е и фактът, че той се отразява стимулиращо и върху половата функционалност. Мате също по този начин гони умората, меланхолията, възстановява артериалното налягане и доставя на тялото доста натурални витамини.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР