Невероятните преживявания не са запазени само за неограничените бюджети. Тези

...
Невероятните преживявания не са запазени само за неограничените бюджети. Тези
Коментари Харесай

10 от най-добрите нискобюджетни хотели в света

Невероятните прекарвания не са непокътнати единствено за неограничените бюджети. Тези очарователни места оферират добра панорама измежду природата, минимално влияние върху околната среда и най-важното извънредно ниски цени за нощувка – всички те ще ви костват много под 100 $ на вечер.

Изненадата в подреждането на туристическото издание Lonely Planet е, че на четвъртото място измежду любимците е българската къща за посетители „ Стария Пловдив “, която, както името ясно подсказва, се намира в Стария град на Пловдив.

Отговорни за достоверността на класацията са стотици куратори, които следят хотелите по целия свят. Те са нещо като секрети клиенти, които се настаняват всекидневно за 3 нощувки. След това попълнят анкетни карти. Така хотелът или хостелът с най-вече точки отива по-напред в класацията. Ето 10 от най-хубавите нискобюджетни хотели в света.

1. The Backpack, Кейптаун, Южна Африка

 10 от най-хубавите нискобюджетни хотели в света

Стаите са с аспект към планината Тейбъл – една от най-големите забележителности в РЮА. Обзаведени са в афростил, като мебелите са от махагон, сандалово дърво и ратан. Имат и детайли от ковано желязо. Всички аксесоари – статуетки от слонова кост, маски и сувенири от кожа, са типични за зулу и кхоса, етническите групи в Южна Африка. Същите предмети се продават и в магазин до самия хотел.

2. Sydney Harbour, Сидни, Австралия

 10 от най-хубавите нискобюджетни хотели в света

Върху постройката на хотела има голямата тераса с 360-градусова панорама към целия град. Оттам се виждат идеално операта, която е в листата на международното завещание на ЮНЕСКО, наред с египетските пирамиди и Харбър бридж – един от най-големите стоманени дъгови мостове в света.

3. Inkosana, Дракенсберг, Южна Африка

 10 от най-хубавите нискобюджетни хотели в света

Хотелът е основан от планинския катерач Ед преди над четвърт век. И обикновено, в случай че сте сериозен екскурзиант или планинар, в базата има разполагаем подготвен личен състав, който ще ви даде експертни препоръки и насоки. Предлагат се още конна езда и рафтинг.

4. Къща за посетители „ Стария Пловдив “, Пловдив, България

 10 от най-хубавите нискобюджетни хотели в света

Този роден хостел попада в класацията поради немска журналистка, която преди време отсяда там за 3 нощувки. Истината е, че тя е скришен клиент. Къщата е издигната през 1868 година за Георги Хаджи Николаиди – той е бил търговец на тютюн и един от най-богатите хора в Пловдив. Поне 95% от мебелите в интериора на българския хотел са достоверни, закупени са от антикварни магазини.

5. Gasthof Grüner Baum, Глоренца, Северна Италия

 10 от най-хубавите нискобюджетни хотели в света

Град Глоренца, провинция Южен Тирол, е ситуиран в котловина в горното течение на река Адидже в Алпите, на 5 км от границата с Швейцария и на 15 км от границата в Австрия. Gasthof Grüner Baum се намира на градския площад в центъра. Доказано е, че фасадата датира от към 1500 година Има единствено 10 стаи – всички са доста просторни. Обзаведени са първокласно. В интериора има доста винтидж детайли.

6. Oztel, Рио де Жанейро, Бразилия

 10 от най-хубавите нискобюджетни хотели в света

Oztel се намира в най-богатия квартал в Рио де Жанейро – Ботафого. От една страна интериорът в хотела наподобява доста безценен, от друга – притежателят залага на извънредно ниски цени, които са си съвсем фантазия за този район. Oztel е прочут с едни от най-хубавите тапаси и коктейли в града.

7.  Fauzi Azar Inn, Назарет, Израел

 10 от най-хубавите нискобюджетни хотели в света

Арабското имение е благосъстоятелност на семейство Азар – една от най-известните и авторитетни семейства в Галилея, територия в Северен Израел. Каменната 3-етажна постройка е издигната през XVIII век. Има впечатляващ, 6 метра висок таван, който е ръчно изрисуван, мраморен под в турски жанр, салон с панорамна панорама и двор с каменни арки. Fauzi Azar Inn е ситуиран в сърцето на Стария град на Назарет, единствено на към минута пешком е така наречен сук – открит пазар.

8. We Hostel Design, Сао Пауло, Бразилия

 10 от най-хубавите нискобюджетни хотели в света

Това е вторият бразилски хотел в класацията. Намира се във „ Вила Мариана “ – квартал в най-богатия град в Бразилия – Сао Пауло. На черния таван в стаята на хостела има надписи. Всяка стая е с доста съвременен интериор, а множеството мебели са в бяло.

9. Hotel Hotel Hostel, Сиатъл, Съединени американски щати

 10 от най-хубавите нискобюджетни хотели в света

Има пояснение за нетрадиционното име на хотела – среща се във Фримонт, най-чудноватия квартал в града. Той е прочут със странните си статуи, както и с парада на чисто голи колоездачи. Сградата е облепена с теракота, има и открити тухлени стени. Всички килими в стаите, които наподобяват на офиси, са сиви. Дизайнери дефинират стила на хотела като хипстърски.

10. On the Corner, Коломия, Украйна

 10 от най-хубавите нискобюджетни хотели в света

Във фоайето на хотела има пиано и камина. Туристите обаче не идват тук единствено поради ниските цени. Всъщност храната е преди всичко.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР