Невероятни чудеса от древността показа НИМ. Артефактите от археологическия сезон

...
Невероятни чудеса от древността показа НИМ. Артефактите от археологическия сезон
Коментари Харесай

Чудеса от древността в НИМ. Невероятни открития

Невероятни чудеса от древността сподели НИМ. Артефактите от археологическия сезон 2022, които са над 500, към този момент могат да се видят. Националната съкровищница откри годишната си галерия.

Въпреки късото време за археолозите и неналичието на пари археологическият сезон е избавен и към този момент са налични експонатите от извършените теренни проучвания на 16 обекта, както на суша, по този начин и под вода.  
-->
За пета поредна година Националният исторически музей демонстрира в галерия най-новите неповторими експонати, датирани този път от най-ранна античност до 18 век. Последните са от преди месец, означи шефът на институцията доцент Бони Петрунова, която не скри, че сезонът е бил сложен и пред неуспех:

" Беше изправена страната пред това от началото на прехода да за първи път да нямаме археологически сезон. Тук се смили природата, която ни подари една дълга и топла есен ".

Едва откакто служебното държавно управление пое ръководството през август, са открити средства за разкопки, удостовери и специфичния посетител при откриването на изложбата - вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя не скри разочарованието си от културния министър от кабинета на „ Продължаваме промяната “, неспазил заричане за намиране на средства за археолозите

„ И си останахме единствено с обещанията от негова страна и с едно отлично, в действителност красиво, selfie. Когато не познаваш историята си, когато не знаеш от кое място си тръгнал, не можеш да познаваш добре и сегашното си, а не можеш да градиш доверие в бъдещето и в това каква България желаеме да оставим на децата си. Днес, по Коледа, стават чудеса. Аз си поисквам България да бъде ръководена от хора, които по този начин мислят - като всички нас “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР