Невероятен брой нарушения, извършени от велосипедисти на пътищата по цялата

...
Невероятен брой нарушения, извършени от велосипедисти на пътищата по цялата
Коментари Харесай

Заринаха велосипедистите от актове

Невероятен брой нарушавания, осъществени от велосипедисти на пътищата по цялата страна, са регистрирани от началото на годината до този миг, демонстрира информация за „ Монитор “, предоставена от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Техният брой е тъкмо 2020.

Най-често придвижващите се на двуколесни транспортни средства биват глобявани за техническа нередовност.

Велосипедистите постоянно не помнят, че с цел да са по устав, би трябвало да имат освен изправни спирачки, само че и звънец, устройство за лъчение на бяла или жълта добре различима светлина начело и червен светлоотразител откъм гърба.

Ако се карат колела нощем, те наложително би трябвало да имат светлоотразителна жилетка.

Оказва се, че от началото на годината са засечени 313 нарушавания, свързани с прекосяването на велосипедисти през неразрешени за това места.

Такива са пешеходните зони като бул. „ Витоша “, където служителите на реда постоянно залавят извършители, както и автомагистралите и скоростните пътища, на които е позволено придвижването единствено на коли и мотоциклети, чиято градивна оптималната скорост надвишава 50 km/h.

От Пътна полиция приканват водачите на коли да са деликатни и бдителни за велосипедисти, тъй като те са доста уязвими.

Водачите на колела би трябвало да се движат в колона, а не един до различен, както и да употребяват защитни каски, фарове и светлоотразители.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР