Неведнъж призовах народните представители за разум и отговорна позиция по

...
Неведнъж призовах народните представители за разум и отговорна позиция по
Коментари Харесай

Радев: За съжаление войнолюбците в НС взеха решение военна помощ за Украйна

„ Неведнъж приканих народните представители за разсъдък и виновна позиция по тематиката. За страдание, войнолюбците в Народно събрание взеха решение военна помощ за Украйна и задължиха служебното държавно управление да подписа контракт с Украйна за такава помощ “, това съобщи на брифинг президентът Румен Радев.

„ Конституционен съд изрично няма защо да се произнесе. Но до момента в който госпожа Нинова умува дали да сезира Конституционен съд, което е безусловно безнадеждна идея и няма да има никакъв резултат, министерството на защитата свърши нейната работа. То ревизира наложения от Народното събрание контракт с Украйна. Тази алинея, против която стачкува госпожа Нинова отпада от контракта “, сподели още Радев

„ Надявам се госпожа Нинова да не предава социалистите и да гласоподава смяната в контракта “, добави Радев.

Радев прикани всяка институция и всяка партия прецизно да се придържат към закона.

„ Съгласно нормативната уредба налагането на несъгласие не може да трансформира текстове по подписан към този момент интернационален контракт. Сезирането на Конституционен съд след ратификация на интернационален контракт е невероятно. Конституционен съд изрично няма защо да се произнесе “, сподели той.

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР