Невъзможността да се проведе качествен разговор взривява вече втори пореден

...
Невъзможността да се проведе качествен разговор взривява вече втори пореден
Коментари Харесай

Александър Симов: Вече сме настъпвали мотиката „леви цели с десни инструменти“

Невъзможността да се организира първокласен диалог взривява към този момент втори следващ парламент. Ако и в третия партиите не излязат от тийнейджърския си интервал и не се научат да приказват, то и той ще бъде жертван авансово . Това мнение изрази пред БНР Александър Симов от Българска социалистическа партия. Той дефинира себе си като политически добряк, който е вярвал, че може да се реализира единодушие за въпреки и краткотрайно ръководство в 46-ото Народно заседание.
Относно концепцията с десни принадлежности да се реализират леви цели и резултати, обявена от Кирил Петков, Александър Симов разяснява, че в тази обстановка е добре да си част от партия, която има дълга история и се е сблъсквала с сходен феномен преди. 

„ Ние тази мотика сме я настъпвали и още носим синините от нея. “

През 2007-2008 година със същата фраза в Българска социалистическа партия беше продадена концепцията за плоския налог , напомни Симов.

„ Точно тогава имаше хора, които ни споделяха, че ето, ние вкарваме дясна мярка, която ще реализира леви цели. И по този начин с десни принадлежности ние внезапно реализираме някакво ляво знамение. Всичко това се оказа безспорен парадокс, една красива машинация, която по този начин и не сработи. Плоският налог напълно не се оказа магическото средство, което всички мислеха, че ще реши проблемите с бедността у нас . В България, а и в света с десни ограничения постигаш десни цели. Това е тъжната истина. “

„ Не считам, че профилът на Кирил Петков и Асен Василев е ляв. Ако някой би трябвало да се усеща „ застрашен “, това е градският десен гласоподавател, който е посочил през последните години, че обича да гласоподава за новото и лъскавото “, безапелационен е Симов. 

Живеем в раздрана от интриги и политически проблеми среда, в която вярата е главният фактор , уточни Александър Симов. Той не изключва леви гласоподаватели да поддържат новия политически план на досегашните служебни министри, само че не го регистрира като конкуренция в лявото пространство.

Извън камерите и телевизионните студия представителите на тази нова политическа мощ работят с инструментите на статуквото , добави той.

„ Тук виждаме един малко под земята механизъм, на който нямаше по какъв начин да не реагираме. Не че има парцелирани електорати и някакви непокътнати територии в политическите процеси. (…) Тук не приказваме за ухажване, към този момент виждаме прям опит за пазаруване на регистрация, за пазаруване на партии, за пазаруване на някакво въздействие. Политиката не е борса, това не е следващата бизнес договорка, която да можеш да осъществиш . Още преди да проведат някакви хрумвания, да покажат хора, с които да завоюват доверие, виждаме по какъв начин новите лица доста тъмно припомнят на някои минали дейности, които изведоха хората на улицата. “

В разбор на данните от последните социологически изследвания Александър Симов означи, че доверието в Българска социалистическа партия се резервира. Първия резултат на ГЕРБ той отдава на непостигането на смяна.

Симов удостовери, че Българска социалистическа партия да стои зад тандема Радев – Йотова.

„ Не позволявам Българска социалистическа партия да има различен претендент за президент. “

Ще е проблем за Българска социалистическа партия, в случай че президентството стои зад друга партия , посочи той.

Ако ГЕРБ имаха подобен митичен, известен, повсеместен любим като претендент за президент, от дълго време щяха да са го изкарали и да го въртят по всички малките екрани. Според мен е тъкмо противоположното – ГЕРБ имат проблем с претендента си за президент и поради това не го афишират “, съобщи още Александър Симов.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР