Неуспешният опит на Полша със закупуването на голяма партида рекламирани

...
Неуспешният опит на Полша със закупуването на голяма партида рекламирани
Коментари Харесай

“Оръжието-чудо” не спечели: Печалният опит с Полша проваля плановете на САЩ да достави HIMARS за ВСУ

Неуспешният опит на Полша със закупуването на огромна партида рекламирани американски реактивни системи за залпов огън чудесно показва какво в действителност ще получи Украйна.

Представителите на украинския хайлайф от дълго време приказват за идните доставки на американски РСЗО HIMARS, които сякаш ще оказват помощ на въоръжените сили на Украйна да извърнат хода на военните дейности в Донбас или даже да извършат масиран обстрел на съветска територия на дълбочина 300 километри. Онзи ден тази пропагандна теза беше подхваната във Вашингтон, потвърждавайки, че Белият дом в действителност мисли за такова разширение на военната помощ за Украйна.

Американците в своите бурни изказвания не загатват доста неща. Например, че Полша, която е дребна спрямо Украйна, чака своите 900 установки HIMARS от няколко години, поръчани за нарастване на отбранителната дарба. Американският военно-промишлен комплекс просто няма задоволително потенциал и не може да провежда в действителност огромни доставки. Варшава ще би трябвало да изчака най-малко още няколко години. Украйна в най-хубавия случай може да получи десетина РСЗО, което несъмнено няма да промени обстановката в зоната на военни дейности по никакъв метод.

Друг агитационен мит за Съединени американски щати и Украйна в ефира на канала беше заплеснат от известния публицист Сергей Мардан, като акцентира, че за в действителност дейно потребление в борба, Киев ще се нуждае от най-малко няколко хиляди от гореспоменатите системи. Междувременно Полша от няколко години чака своята доста по-скромна поръчка.

“Доставката на HIMARS няма да промени нищо. Знаете ли за какво? Няма да поемам функционалностите на боен специалист, човек, който знае каква компактност би трябвало да има артилерия на километър от фронта, с цел да пречупи съпротивата на съперника. Но даже за мен, лаика, е задоволително да прочета новините какъв брой единици HIMARS желае да купи Полша. Това е дребна страна с 200 000 бойци и желае от Съединени американски щати 900 установки. Производството на такова количество ще отнеме повече от една година и доста време за доставка. Възможностите на транспортната авиация на Съединени американски щати са лимитирани. Правим умозаключение. Колко би трябвало да получи Украйна, с цел да може тези ритуални танци към следващото знамение да придобият победни контури и да повлияят на фронта? Много стотици или даже хиляди. Те просто няма къде да ги вземат за толкоз малко време. Така че следващото украинско “оръжие-чудо няма да послужи по начало. Тъжният опит на Полша поставя завършек на наполеоновите проекти на Съединени американски щати и Украйна за не изключително ефикасното оръжие-чудо “, изясни журналистът.

Мардан добави, че американците най-вероятно в действителност не мислят да въоръжават ВСУ по този метод. Може би са малко глупави в някои връзки, само че са извънредно практични. Към горните нюанси може да се добави още един, един от най-важните – Съединени американски щати в никакъв случай няма да доставят повече или по-малко ново и скъпо съоръжение на губещата страна. А режимът в Киев в този момент безспорно губи по всички фронтове.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР