Неуспехът на Бразилската футболна асоциация да ангажира Карло Анчелоти за

...
Неуспехът на Бразилската футболна асоциация да ангажира Карло Анчелоти за
Коментари Харесай

В Бразилия разкриха: Феновете предпочитаха местен треньор, освен ако не беше Гуардиола

Неуспехът на Бразилската футболна асоциация да ангажира Карло Анчелоти за народен селекционер, сякаш не е болежка за почитателите на футбола в Страната на кафето. Наставникът избра да остане в Реал Мадрид, с което обърка проектите на управлението на “селесао ”.

В последна сметка мястото беше заето от локалния експерт Доривал Жуниор.

Според някогашния национал Джалминя локалните ентусиасти нямаше да са толкоз щастливи от възможното привличането на италианеца.

“Не слагам под въпрос постигнатото от Анчелоти като футболист и треньор, само че не го виждах като идеалния селекционер на Бразилия. Смятам, че в случай че бяхте попитали последователите, те щяха да предпочетат бразилец, в случай че имаше по какъв начин да се подпише с Джосеп Гуардиола. В последна сметка на мен ми наподобява добре методът, по който нещата се развиха ”, съобщи Джалминя.

53-годишният към този момент бразилец е забавен събеседник за испанската аудитория, тъй като направи име в локалното състезание. Той беше част от шампионския отбор на Депортиво Ла Коруня от сезон 1999-2000 година, като изкара общо седем години в клуба.

Джалминя разяснява сегашния състав на Бразилия, който преди дни съкруши Англия с 1:0 като посетител. “Беше ужасно да бием англичаните на “Уембли ”, само че да не забравяме, че сме тим, който занапред се построява. Сега ще играем против испанците, които по-дълго от нас вървят по този път. Ние се нуждаем от още време ”, счита той.

Бившият атакуващ халф попадна в огромна конкуренция за място в националния отбор, поради което приключи кариерата си със единствено 14 мача за “златистите ”.

В края Джалминя уточни Ламин Ямал и Родри като испанските национали, които са го впечатлили най-вече.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР