Неуправляемият ръст на цената на Bitcoin означава, че пазарната капитализация

...
Неуправляемият ръст на цената на Bitcoin означава, че пазарната капитализация
Коментари Харесай

Bitcoin надскочи Боинг и Бъфет

Неуправляемият растеж на цената на Bitcoin значи, че пазарната капитализация на криптовалутата към този момент е надскочила размера на годишния брутен артикул на някои национални стопански системи, както и пазарните оценки на огромни компании и персоналните положения на някои топ милиардери в света.

Независимо от разгорещяващия се спор за "балонообразния " статус на Bitcoin виртуалните пари не престават "да катерят " и на 5 декември цената им надвиши следващата кръгла стойност от 12 хиляди щ. $. Което значи, че единствено през тази година те са поскъпнали с над 1000 %. И че пазарната оценка на всички монети в обрdщение от над 200 милиарда щ. $ към този момент има капацитет за огромни "удари ".

От позиция на пазарната капитализация Bitcoin към този момент превъзхождат знакови стопански и бизнес субекти.

Например Световната банка прави оценка Брутният вътрешен продукт на Нова Зеландия на 185 милиарда щ. $ към юли 2017-а. А пазарната оценка на криптовалутата към този момент превъзхожда брутния вътрешен артикул на редица страни - на Виетнам, на Гърция, на Чешката република, на Перу, на Румъния, на Ирак и на Алжир и е по-висока от Брутният вътрешен продукт на Катар, Кувейт и Унгария.

Въпреки че създава големи самолети за задокеански полети, пазарната капитализация на "Боинг ", изчислена жестоко на 164 милиарда щ. $ към 5 декември, е по-ниска от тази на цифровите монети, които преди 10 години въобще не съществуваха. Базираната в Чикаго мултинационална корпорация, която се самоопределя като най-големият международен производител на летателна техника, навърши на 16 юли 101 години. В нея работят 140 хиляди души, основани допълнително от 65 страни. Основният й съперник от Европа - "Еърбъс ", е даже още по-назад с пазарната си оценка от едвам 81 милиарда щ. $.

Ако пазарната капитализация на Bitcoin се вложи за въоръжаване, с тези средства могат да се реализиран забележителни резултати. Например щатският транспортен съд "Джералд Р. Форд " - първият от новия клас атомни самолетоносачи, с който щатският флот се снабди през май, коства към 13 милиарда щ. $. Което значи, че в случай че вложителите в цифровите монети обединят придобивките си, те могат да си купят цяла флотилия от 15 кораба.

Пазарната оценка на Bitcoin към този момент е по-висока от комбинираната капитализация на две от най-влиятелните банки в света - "Голдман Сакс груп " и "Ю Би Ес груп ", надлежно с 94 милиарда щ. $ (приблизително) и 64 милиарда $ към 5 декември.

Богатствата на международните топ-милиардери Бил Гейтс и Уорън Бъфет също не стигат за изкупуването на всички Bitcoin в обращение. Просто тъй като показателят на милиардерите на организация "Блумбърг " прави оценка положението на Гейтс на 90 милиарда $, а на Бъфет - на 83 милиарда $. Да не приказваме за британската кралица Елизабет ІІ с нейните "едва " 383 млн. $.

Валутният гуру Джон Тейлър - някогашният началник на най-големия валутен хеджингов фонд в света FX Concepts LLC, пък харчи по 6 щ. $ на месец, с цел да следи "безогледните " ценови скокове на Bitcoin. Той въобще не е захласнат от криптоманията и към момента държи на обещанието си в никакъв случай да не търгува с цифрови монети. А данните, които купува от неидентифициран снабдител, му оказват помощ да оформя мнението си за валутите, акциите и борсовите първични материали, чиито придвижвания продължава да предвижда като началник на записаната в Ню Йорк компания "Тейлър глоубъл вижън ". Според 74-годишния специалист "ако цената на Bitcoin върви надолу, това значи, че търсенето на рискови активи понижава ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР