Netflix и Disney заедно с другите големи холивудски филмови студия

...
Netflix и Disney заедно с другите големи холивудски филмови студия
Коментари Харесай

Какво се случва в Холивуд? Звезди от ранга на Мерил Стрийп заплашват да спрат работа

Netflix и Disney дружно с другите огромни холивудски кино студия се пробват да реализират съглашение със Синдиката на актьорите SAG-AFTRA, които да включват по-високо главно възнаграждение и защитни ограничения към потреблението на изкуствен интелект. Филмовите артисти заплашват с митинг това лято, в случай че не се реализира съглашение, означават от организация “Ройтерс ”.

 

В писмо до управлението на профсъюза огромни звезди, измежду които Дженифър Лорънс и Мерил Стрийп, обявиха, че са подготвени да спрат работа.

 

Актьорският профсъюз съставлява 160 000 артисти. Ако те се включат в възможна стачка, това в допълнение ще нажежи ситуацията, която така и така е обтегната поради недоволството на Гилдията на писателите. Всички настоящи фотоси ще би трябвало да спрат, в случай че актьорите също стачкуват.

 

Двата синдиката - на актьорите и писателите, споделят, че развлекателната промишленост се е трансформирала фрапантно с възхода на стрийминг услугите и новите технологии, които биха могли да бъдат употребявани за писане на сюжети или основаване на цифрови артисти.

 

Синдикатът на актьорите към този момент гласоподава и даде на водачите си пълномощията да разгласят прекъсване на работата, в случай че договарянията се провалят преди договорът им да изтече довечера. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР