Нестихващите спорове за финансирането на данъчните облекчения водят до сериозни

...
Нестихващите спорове за финансирането на данъчните облекчения водят до сериозни
Коментари Харесай

Данъците бутат правителството на Лиз Тръс?

Нестихващите разногласия за финансирането на данъчните облекчения водят до съществени рецензии против държавното управление на Лиз Тръс, в това число от личните редици. Ще оцелее ли кабинетът ѝ? Анализ на Кристоф Прьосл от " Дойче веле ".

Острите противоположни завои във Англия водят до все по-голямо комплициране. Първо, плануваното понижение на горната данъчна ставка върху приходите беше анулирано. След това финансовият министър Куаси Куартенг загатна, че проектите за финансиране на цялата планувана серия от данъчни облекчения ще бъдат показани през този месец, а не през ноември. Това трябваше да успокои финансовите пазари. Днес (вчера - бел.ред.) Куартенг разгласи и трети поврат. Той е бил свестен неправилно, бюджетът няма да бъде показан по-рано.

Несигурността измежду консерваторите нараства

Това не се харесва на гласоподавателите. Много от тях са обезпокоени и подлагат на критика хаоса, с който стартира ръководството на новото държавно управление на Лиз Тръс. Това стана ясно по време на многочислените дискусионни кръгове на конгреса на Консервативната партия. Много членове на партията и делегати пристигнаха, с цел да слагат въпросите си за партийните финанси, работата на консерваторите и настоящото положение на партията.

Двама локални политици показаха разочарованието си и описаха какъв брой мъчно е сега да се приказва с гласоподавателите по места. Всички приказват само за разногласията в Лондон, никой не желаеше да разисква локалната политика, оплакаха се те. По време на друга полемика партиен член означи, че има гласове, които предлагат консерваторите да се прегрупират в съпротива.

Тръс акцентира единството на кабинета

Нови избори не се плануват. Лиз Тръс се бори за политическото си оцеляване. Министърката на вътрешните работи Суела Брейвърман отбрани Тръс и изясни за какво е подкрепила намаляването на горната данъчна ставка. Част от партията е инициирала " прелом ", счита тя.

Обвинението ѝ бе ориентирано към многочислените депутати, които обявиха, че в Народното събрание ще гласоподават срещу по-ниските данъчни ставки за богатите. Сред тях бе и някогашният министър Майкъл Гоув, който обществено разкритикува проектите на държавното управление пред Би Би Си.

От своя страна, Лиз Тръс още веднъж обърна внимание на единството на държавното управление си. Нейните министри стоят зад проектите за напредък, съобщи тя пред радио " Таймс ". Тя желае да подтиква растежа с голям брой ограничения, измежду които намаляването на налога за придобиване на парцел, корпоративния налог и минималната ставка на налога върху прихода. Въпросът дали тези финансирани с дълг ограничения в действителност ще подтикват растежа е обект на разногласия.

Нови избори биха били пагубни за торите

Лиз Тръс отхвърля да подсигурява, че обществените помощи ще бъдат съобразени с инфлацията. Пред Би Би Си тя съобщи, че би трябвало да работи по " фискално виновен " метод, което мнозина разкритикуваха. Според председателката на Камарата на общините Пени Мордонт, която също е от Консервативната партия, коригирането на обществените помощи в сходство с инфлацията е рационален ход. И в предишното тя и други депутати са подкрепяли сходно деяние.

Темата за финансирането на данъчните облекчения може занапред да ескалира. А едни нови избори биха били злополука за Консервативната партия сега. Според изследване от предходната седмица 54% от интервюираните са декларирали, че ще гласоподават за лейбъристите, и единствено 21% - за консерваторите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР