Неслучайно отидох в първите дни на управлението си като вътрешен

...
Неслучайно отидох в първите дни на управлението си като вътрешен
Коментари Харесай

Подцениха опита ми да покажа проблема на границата

„ Неслучайно отидох в първите дни на ръководството си като вътрешен министър на границата. Някои хора неправилно разчетоха този знак. Аз не отидох, с цел да диря някакъв различен резултат, с изключение на да покажа казуса. Но този мой опит беше малко недооценен. Като цяло малко ме заблудиха и нашите сили на място, тъй като това, което получих като отчет бе, че обстановката е доста сложна, само че те я държат под надзор и овладяват. “

Това разгласи в ефира на bTV вътрешният министър Иван Демерджиев във връзка със комплицираната обстановката на границата.

Проблема с неналичието на хора и на съоръжение за справяне с вълната мигранти, вътрешният министър разяснява по този начин: „ За късия интервал, в който оперира служебният кабинет, направихме няколко неща. Първо - отпуснахме милион и половина, с цел да се ремонтира оборудването на границата. На второ място прегледахме доста бързо наличната техника. "

Част от тази техника не работеше, а по мнение на екипа в Министерството, тя не е и задоволителна, посочи министърът. Той разгласи, че се работи върху казуса с живата мощ, само че ще им е належащо софтуерно време, с цел да попълнят дефицитите при нея и да пренесат тежестта върху техниката, като по този начин ще облекчат хилядите чиновници, които се борят с натиска на границата.

Демерджиев съобщи, че армията се е присъединила доста интензивно в битката с мигрантите. Те са дали техника и дрон. Той добави и че армията е изпратила спомагателни 100 индивида, които ще се включат към силите на място.

„ При всички случаи това ще усъвършенства обстановката, тъй като ще ни даде опция да посрещнем групите, които минават по един нов метод. Събират се огромни на брой групи, в действителност стотици, от време на време даже и хиляда индивида на турска територия, като те нападат границата поредно. Минава дребна група, нашите граничари реагират, минава идната група, досега, в който ресурсът се изчерпи и някои от групите съумеят да преминат, без да бъдат хванати на място - на браздата. “

Демерджиев съобщи, че ни чакат трагични месеци, поради усилването на натиска от бежанци през септмври и октомври. Той добви и че търсят помощ за справяне с казуса, като поддържат връзка с европейските институции.

„ Ние не позволяваме изключително доста хора да преминат. Връщаме по към 1000 индивида всеки ден на границата " - обърна внимание вътрешният министър. Той акцентира, че по-рано тези опити били към 300 дневно, а в този момент върнатите са нарастнали на 1000 души. Това са хора, открити на самата вадичка и чието прекосяване е било предотвратено.

Борислава Кирилова
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР