Нещо революционно се случи в Русия. Двама , работещи за

...
Нещо революционно се случи в Русия. Двама , работещи за
Коментари Харесай

Руски журналисти пълнят прокремълския сайт с антивоенни статии

Нещо революционно се случи в Русия. Двама, работещи за известен прокремълски уеб страница, го изпълниха с антивоенни публикации в необичаен акт на противоречие. Това се случи точно през вчерашния ден, до момента в който страната показно празнуваше успеха на Съветския съюз над нацистка Германия.

Статиите в Lenta.ru назовават ​​президента Владимир Путин " презрян параноичен деспот " и го упрекват, че води " най-кървавата война на 21 век ". Един от двамата публицисти е 30-годишният Егор Поляков, който бе безапелационен: " Трябваше да го създадем през днешния ден. Искахме да напомним на всички защо в действителност са се борили нашите дядовци в този хубав ден на успеха – за мир. "
 Превозвачите: 10 май 2022 | С блокади в цялата страна превозвачите излязоха на митинг, в който се чака да се включат съвсем всички от...
По време на годишната си тирада за 9 май, пред 11 000 бойци в Кремъл, Путин се опита да оправдае нашествието си в Украйна, свързвайки актуалните борби с успеха на Съюз на съветските социалистически републики във Втората международна война.

" Не за това става дума на ", сподели Поляков в изявление за Guardian. " Обикновените хора умират, мирните дами и деца умират в Украйна. Предвид реториката, която видяхме, това няма да спре. Не можехме повече да го приемем. Това беше единственото вярно нещо, което можехме да създадем. "

Поляков, който работи като бизнес кореспондент в " Лента ", удостовери, че той и колежката му Александра Мирошникова са разгласили повече от 40 публикации, и дейностите му в Украйна. Статиите към този момент са свалени, само че могат да бъдат налични посредством инструмент за уеб архивиране.

Lenta.ru, един от най-големите уеб сайтове в страната с повече от 200 милиона гости месечно, е част от безмилостната пропагандна машина, употребена от държавния уред за оправдаване на съветската инвазия в Украйна. Медията е благосъстоятелност на Rambler, медийна група, която беше купена през 2020 година от Сбербанк, най-голямата съветска банка, която е държавна благосъстоятелност и сега е под глобите на Съединени американски щати и Обединеното кралство.

Заглавията на публикациите, написани и оповестени от Поляков и Мирошникова, включват:

" Владимир Путин излъга за проектите на Русия в Украйна ", " Руската войска се оказа войска от крадци и грабители " и " Русия изоставя мъртвите тела на своите войски в Украйна ".

Поляков сподели, че всяка публикация е извлечена от " налична онлайн информация ", която съгласно него нормално не му е разрешено да употребява поради " публицистичната позиция " на изданието и строгите правила за цензура, които на процедура криминализират самостоятелната публицистика.

Поляков и Мирошкина разгласиха и персонално писмо на уеб страницата, в което приканиха читателите: " Не се опасявайте! Не мълчете! Съпротивлявайте се! Не сте сами, доста сме! Бъдещето е наше! "

Това е първият огромен протестен акт, следен в съветските държавни медии, откогато редакторката в " Първи канал " на вечерната емисия вести в средата на март с апела: " Спрете войната. Не на войната. "

Посочвайки скорошните закони, въведени от Русия, ориентирани към бързо и дейно задушаване на антивоенното противоречие, Поляков сподели, че в този момент е " обезпокоен " за своята сигурност. Русия одобри редица закони, съгласно които разпространяването на " подправена " информация за съветската войска е закононарушение, наказуемо с санкции или затвор до 15 години. Руските управляващи са повдигнали обвинявания най-малко против 46 души, като 14 от тях към този момент са зад решетките, написа Guardian.

" Разбира се, че се опасявам ", сподели по въпроса Поляков. " Не ме е позор да призная това. Но знаех какво върша и какви могат да бъдат следствията. "

В обособена разработка видеоплатформата Rutube беше свалена от проукраински хакери в неделя вечерта, до момента в който менютата на локалната телевизия бяха хакнати, като описанието на стратегиите на смарт тв приемниците беше сменено със известие, гласящо: " Кръвта на хилядите украинци и стотиците убити деца е по вашите ръце. Телевизията и управляващите лъжат. Не на войната. "

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР