Несъмнено 14-ти февруари е денят, в който все повече влюбени

...
Несъмнено 14-ти февруари е денят, в който все повече влюбени
Коментари Харесай

Да завладеем любимия с подправки-афродизиаци

Несъмнено 14-ти февруари е денят, в който от ден на ден влюбени показват любовта си един към различен. Освен Трифон Зарезан, у нас в последните години редом с това се чества и Свети Валентин, като западният празник набира все по-голяма известност с всяка минала година.

Неслучайно споделят, че любовта на мъжа минава през стомаха. Но една вкусна храна няма по какъв начин да бъде такава без подправките, които я допълват и обогатяват.

Тук са събрани някои от подправките, които сигурно работят като афродизиак и са изцяло подобаващи за подготвяне на сантиментална вечеря, било то за специфичния ден на влюбените, или просто тъй като обичате някого.

 канела

На първо място няма по какъв начин да не отбележим канелата като повдигаща либидото съставна част. Канелата има доста характерен мирис, който припомня за уют, естетика.

Канелата възбужда апетита и може да се употребява освен за сладкарски произведения, само че и като допълнение към разнообразни типове меса. Неслучайно даже доста сантиментални кинопродукции се " въртят " към тази екзотична фалшификация. Дори да сложите две пръчки канела на масата за декорация, няма да сбъркате.

Какаото е може би най-големият афродизиак, действителен още от древността. Има доста изказвания, че ацтеките, които се считат за негови откриватели, най - интензивно употребявали зърната на каковите дървета като стръв за тези, в които били влюбени.

От научна позиция, какаото възбужда половите стремежи на индивида, тъй като в него се съдържат огромни количества теобромин и кофеин.

 босилек

Босилекът е фалшификация, която не сме привикнали да асоциираме към афродизиаците. Факт е обаче, че тази фалшификация се употребява най-вече за италиански деликатеси, а както знаем, италианците се считат за един от най - сантименталните народи.

Заложете на босилек с картофи или морски блага (които също се считат за афродизиак) и безспорно ще пожънете триумф.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР