Нереална реалност - онова кътче в съзнанието, което ни спасява

...
Нереална реалност - онова кътче в съзнанието, което ни спасява
Коментари Харесай

Нереална реалност с Гергана Димитрова

" Нереална действителност - това кътче в съзнанието, което ни избавя и носи независимост, протекция и успокоение. Стоейки на едно и също място, всеки от нас го възприема по друг метод. Често ни дава сигурност и убеденост да разгърнем вътрешния си свят, терзания, наслади. Това е мястото, в което сме напълно сами, само че не се усещаме самотни. Мястото, което може да е тъжно, само че надалеч не сме тъжни ", показва Гергана Димитрова, авторка на изложбата " Нереална действителност ", която продължава до 28 октомври в Галерия-книжарница " София прес ", ул. " Славянска " 29.

" Картините на Гергана Димитрова са плод на ярката й емоционалност и разследване на развой, при който съзнанието се намира в непрекъснат разговор със заобикалящата го среда. Едно цветно увещание за субективното и пълноценното прекарване на всеки откъслек от живота и търсене на вътрешна естетика с италианското dolce far niente - сладкото равнодушие и време за съзерцаване. Въздействащи и наивистично сюрреалистични, те водят в пространствата на мисълта и персоналните чувства, където човек е най-близо до себе си и където инцидентните мигове и обекти се трансформират в богата палитра от благоприятни условия, " отбелязва Елиза Младенова, кураторка на изложбата.

Гергана Димитрова е родена през 1993 година в София. Завършва живопис в художествената гимназия, а след това и сценография при проф. Светослав Кокалов в НХА. Член е на СБХ с няколко независими изложения зад тила си и редица участия в взаимни планове, състезания и пленери. Между премиите, които печели, са Награда на публиката в конкурс за модерно българско изкуство, проведен от изложба " Нюанс ", 2015 г.; I премия за портрет на НУИИ " Илия Петров " - " Артистична рисунка " ; I премия и годишна стипендия в Националния юношески конкурс за изящни изкуства към Министерството на културата.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР