Неприятно, неприлично и грозно като дейност в Парламента бе използването

...
Неприятно, неприлично и грозно като дейност в Парламента бе използването
Коментари Харесай

Александър Сиди: Неприятни, неприлични и грозни бяха хватките на опозицията за бюджета!

Неприятно, непристойно и грозно като активност в Парламента бе потреблението от опозицията на всички вероятни процедурни хватки по време на приемането на бюджета, съобщи в " Денят онлайн " по Канал 3 депутатът от Оперативна програма Александър Сиди. " От една страна не ми бе понятна повода за това бързане (маратонските среднощни дебати), само че от друга разбирам, че опозицията по всякакъв начин се пробва да измести дневния ред на обществото, пробва се да отсрочва оптимално дълго време приемането на този бюджет с простичката концепция да имат повече време да вървят по малките екрани и да изясняват за всеки един от текстовете своите тези ", заключи дейностите на опозицията Сиди.

Според него със забавянето се целяло и прекъсването на разглеждането на други законопроекти до края на годината и до края на парламентарната сесия.

" Това беше тяхната съществена концепция. Проблемът беше по-скоро първата вечер, когато седяхме в действителност до измежду нощ (до 4 ч. сутринта). Като там те използваха всички вероятни процедурни хватки - сами се репликираха, имаше хора, които излизаха и безусловно прочитаха какво е предлагането на Министерския съвет ", описа Александър Сиди.

Депутатът от Вътрешна македонска революционна организация регистрира като триумф размразяването на средства за нарастване на приходите. " Бюджетът в последна сметка не е въпрос единствено на предпочитание, а и на благоприятни условия.

Но истината е, че успяхме да убедим една дясномислеща, консервативна българска партия (ГЕРБ), да се отвори малко повече към увеличение приходите на българските жители, на топене на тези приходи.

Успяхме, няма да стане за един ден, ние сме съдружен сътрудник. Те имат и други, разнообразни от нашите цели. Ние успяхме да договорим нарастване на заплатите в бранш сигурност, на учителските заплати, нарастване на пенсиите. Бавно и несъмнено това ще се случва до края на мандата. "

" Това, което нервира опозицията и ги нервира по принцип, е че Министерски съвет разпределя с постановления парите, които остават. Тази процедура сигурно не е измислена от господин Борисов, тя е доста остаряла.

Помня за един огромен бюджетен остатък при държавното управление на господин Станишев, който в края на годината се разпредели по безусловно същия метод, с пари, раздадени на кметовете на ръководещите тогава политически партии. Така че обвиняванията за същото от партия, която е правила това, съгласно мен е популизъм. "

Александър Сиди разяснява и заканата на Българска социалистическа партия да даде Бюджет 2018 на Конституционния съд.

" Ако Конституционният съд върне нещата в начална позиция, може би ще бъде казус, ще е неприятно. Но в последна сметка ние ще си извършен цялата процедура ", разяснява той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР