Неприятна последица след множеството хубави спомени, които съпровождат празниците, обикновено

...
Неприятна последица след множеството хубави спомени, които съпровождат празниците, обикновено
Коментари Харесай

Как да свалим 3 килограма без глад само за седмица

Неприятна последица след множеството хубави мемоари, които съпровождат празниците, нормално е, че в първите работни дни на новата година има огромна възможност някои от обичаните ни облекла към този момент да не ни стават. Експерти настояват, че около коледните празници натрупваме сред 3 и 5 непотребни кг.

За да сме още веднъж във форма, се постановат незабавни ограничения, с които да се освободим от тях.

Начините да се смъкват непотребните килограми са доста. За страдание, множеството от тях изискват да сме гладни и недоволни. Гладът, както множеството диетолози поучават, не е решение.

Ако желаеме да свалим най-малко 3 кг без апетит и то единствено за седмица, би трябвало да следваме три елементарни правила – да забравим сладкото, да се движим повече и да пием доста вода.

Най-важното от гореспоменатите правила е незабавно да премахнем всички захари от менюто си. Това са храни, които подтикват секрецията на инсулин, който е главният хормон, виновен за складирането на мазнини в тялото.

Не е извънредно да се изгубят до 2 кг (понякога и повече) в първата седмица, откакто сме загърбили всичко сладко. С всяко придвижване губим калории. Ако успеем да ги изгорим, тялото ни стартира да си набира нужното от мазнините в организма ни. За тази цел не са нужни дълги пробези и тежко физическо натоварване.

 Пазаруване

Можете да вземем за пример да забравите за асансьора. Не е належащо и да ходите на всички места с автомобила си. Дори и 10-минутна разходка може да ни помогне да изгорим калориите. Сега във всички молове има следколедни разпродажби. Ето съвършен метод да съчетаете потребното с приятното – хубава разходка и преференциално извършване на покупки.

Понякога една чаша вода може да отстрани възприятието на апетит. Човешкото тяло се нуждае от най-малко 2 литра вода дневно. При потребност от хидратиране организмът ни изпраща сигнали до мозъка ни, които ние разчитаме като апетит.

Така, в случай че ви гони апетит сред главните хранения, просто изпийте огромна чаша хладка вода. Това ще набави на тялото нужното хидратиране и ще ограничи импулсите за нездравословно похапване и приемане на спомагателни калории сред храненията.

Следвайки тези три елементарни правила, можем елементарно да се отървем от насъбраните килограми по празниците и да си останем единствено с хубавите спомни от срещата с другари и родственици към новогодишната софра.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР