Непреодолимо препятствие за БСП е да влезе в коалиция с

...
Непреодолимо препятствие за БСП е да влезе в коалиция с
Коментари Харесай

БСП отказва на ГЕРБ. Румен Гечев каза защо

Непреодолимо затруднение за Българска социалистическа партия е да влезе в коалиция с ГЕРБ. Нямаме никакво желание да влизаме в коалиция с ГЕРБ. Нямаме никакво желание да осъществяваме предизборната стратегия на партията, съобщи пред НоваНюз депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев.

" ГЕРБ играят двойна и тройна игра. Те би трябвало да се дефинират и да кажат с кого желаят да ръководят и какви цели желаят да преследват “, сподели още Гечев.
-->
Той уточни, че за партията значим приоритет е бюджетът на България и гарантирането на обществените и икономическите ползи на междинната българска класа, на българските производители – главно дребни и междинни.

„ Българска социалистическа партия, която, въпреки и с към 24 души в предходния парламент, съумя да убеди сътрудниците си и да наложи доста сериозен обществен пакет за отбрана на работещите фамилии, на българските деца, на пенсионерите, ние в този парламент ще държим да се запазят тези придобивки и да се развиват по този начин, както се развиват в другите страни членки на Европейски Съюз “, изясни още Гечев.

„ Няма покана от водача на ГЕРБ Бойко Борисов за лидерска среща към Корнелия Нинова. Въпросът въобще не стои по този начин дали ГЕРБ-СДС ще организират договаряния с другите партии. Това, което нас ни интересува, е какво ще се направи с целите на Република България, по какъв начин ще бъдат предпазени ползите на българския бизнес, а не кой с кого ще договаря ", добави депутатът.

Той посочи, че му е мъчно да каже каква е опцията да се сформира държавно управление с мандат на ГЕРБ. Дори и да се сформира, Гечев е на мнение, че няма да бъде по стратегия единствено на ГЕРБ. Депутатът уточни, че от социалистическата партия са спокойни и чакат решението и развиването на събитията.

„ За нас от Българска социалистическа партия, чисто егоистично партийно, е по-добре да сме в съпротива, само че не е добре за страната да се образува подобен партиен съюз сред първите две партии заради това, че ние имаме доста съществени терзания, не партийни, а български, че подобен съюз може да тласне страната към присъединяване във военни събития в Украйна, което би имало тежко стопански и геополитически последствия “, счита социалистът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР