Неправителствени организации и граждански групи изпратиха отворено писмо до ПП-ДБ,

...
Неправителствени организации и граждански групи изпратиха отворено писмо до ПП-ДБ,
Коментари Харесай

Смърди на корупция! НПО и граждански групи с кърваво писмо до ПП-ДБ, поставиха ултиматум

Неправителствени организации и цивилен групи изпратиха отворено писмо до ПП-ДБ, в което желаят среща или прекъсване на поддръжката за идеята „ Книга на идеите “. Самата тя представялява самодейност, с която ръководещите се ангажират с съответни дела и тематики. През последните месеци обаче няма прогрес по обещанията, а единствено „ неизпълнени задължения “ по запазване на природата.
„ Имахме огромно чудене като жители, когато стартира тази партийна самодейност – „ Книга на идеите “, дали да я подкрепим, само че предвид на уговорките на тези партии бяха обещани неща, за които ние се борим. Записахме ги в тази книга. Ангажиментът беше да се основат тематични работни групи. Идеята беше, че те ще излъчат водещи политически фигури, които да бъдат поръчител за съответната политика и да водят тези групи, изясни пред БНР Вера Стаевска от гражданската самодейност „ Зелени закони “.
„ В предизборната стратегия на Политическа партия имаше доста неща, които не се случиха – професионално ръководство горите, имаше противоречиви назначения, само че чашата преля при закона за биологичното многообразие, Закона за устройство на черноморското крайбрежие, в който са записани напълно разнообразни неща от говорените с нас през годините “.
„ Виждаме законопроекти с много странни вносители, които „ миришат “ на корупционен интерес “, посочи тя. Не е ясно кои ползи надвиват и за какво се одобряват по-лоши текстове от тези, които болшинството е записало в предизборната си стратегия “, разяснява тя.
Стаевска изясни, че едно от остъпленията е, че мониторингът и научните данни би трябвало да бъдат събирани от научните организации, а това липсва в закона за биоразнообразието.
„ В същото време Министерство на околната среда и водите пуска поръчка за 30 милиона лв., в която се споделя НЕ на научните организации, а се прави социална поръчка на 2-3 познати компании с познати имена, за които през годините е имало сигнали до Европейска комисия, че подават некачествени данни. Те също наемат учени, само че им дават стотинки на хората “.
„ Идеалният вид е ПП-ДБ да основат работни групи по другите тематики и да забележим по какъв начин можем да върнем дневния ред на партиите към дневния ред на жителите. Ако не получим отговор, към този момент минаха няколко дни и нямаме никакъв отговор, просто ще се оттеглим и ще действаме както до момента. Политиката за природата, когато я няма, се стига до улиците “, заключи тя.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР