Непалските спасители откриха мястото на катастрофата на изчезналия пътнически самолет,

...
Непалските спасители откриха мястото на катастрофата на изчезналия пътнически самолет,
Коментари Харесай

Намериха останките на изчезналия самолет в Непал

Непалските спасители откриха мястото на злополуката на изчезналия пътнически аероплан, който падна с 22 души на борда, оповестиха военните.

" Спасителни екипи са локализирали останките на самолета и са споделили фотография. Допълнителни екипи се насочат към мястото на злополуката, с цел да можем да получим детайлности ", съобщи представителят на непалската войска Нараян Силвал пред Агенция Франс Прес.

На фотография, споделена от Силвал в Twitter, се виждат парчета от останките на полета, разпръснати по планински скат. Регистрационният му номер 9N-AET се виждаше ясно върху нещо, което наподобява като парче от крило.

Операцията по издирването бе възобновена тази заран, откакто спасителите работа след рухването на нощта през вчерашния ден.

На борда на самолета Twin Otter, благосъстоятелност на непалския транспортьор Tara Air, е имало 19 пасажери и трима членове на екипажа, заяви за Агенция Франс Прес представителят на самолетната компания Сударшан Бартаула. Сред пасажерите имало двама германци и четирима индийци, а останалите били непалци.

Преди да бъдат открити останките, представителят на летище Покхара Дев Радж Субеди съобщи, че избавителните хеликоптери и армейските елементи на земята са трансферирали търсенето си към хипотетичното място на злополуката.

" Операцията по издирването е обновена... Не се следи доста усъвършенстване на времето. Два хеликоптера са изхвърчали към региона, само че към момента не са съумели да кацнат ", сподели той.

Субеди сподели, че са наблюдавали GPS, мобилни и сателитни сигнали до мястото.

Самолетът е изхвърчал от западния град Покхара за Джомсом в неделя в 9:55 ч. (0410 GMT), само че контролът на въздушното придвижване е изгубил връзка с екипажа единствено след 15 минути, оповестиха от самолетната компания.

Джомсом е известна дестинация за трекинг в Хималаите, на към 20 минути със аероплан от Покхара, който се намира на 200 км западно от столицата Катманду.

Tara Air е дъщерно сдружение на Yeti Airlines - частен вътрешен транспортьор, който обслужва доста отдалечени дестинации в Непал.

Въздушната промишленост на Непал процъфтява през последните години, като транспортира артикули и хора сред труднодостъпни региони, както и задгранични туристи и алпинисти. Но тя от дълго време страда от неприятната си популярност поради неналичието на сигурност заради незадоволително образование на водачите.

Европейският съюз забрани на всички непалски самолетни компании да влизат във въздушното му пространство от съображения за сигурност.

Хималайската страна има и някои от най-отдалечените и сложни писти в света, обградени от заснежени върхове с подходи, които съставляват предизвикателство даже за опитни водачи./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР