Неотдавнашни проучвания показват, че екологичните, социалните и управленските характеристики на

...
Неотдавнашни проучвания показват, че екологичните, социалните и управленските характеристики на
Коментари Харесай

Екологична еволюция при Биткойн: Въздействието на добива върху планетата

Неотдавнашни изследвания демонстрират, че екологичните, обществените и управническите характерности на добива на Биткойн се усъвършенстват.

Въпреки това главните медии към момента показват процеса като опасност за планетата. Според Дейвид Батен, рисков капиталист в региона на климатичните технологии, успеваемостта на добива на Биткойн се усилва.

Работейки с блокчейн анализатора Уили Ву, те сътвориха четири Биткойн ESG графики (екологично, обществено и корпоративно управление), с цел да поддържат своите констатации.

През последните две години устойчивостта на добива на Биткойн непрестанно се усъвършенства и в този момент 52.6% бранша употребява устойчива или възобновима сила.

Откакто Китай забрани добива на Биткойн, наклонността на повишаване на излъчванията се обърна. Емисиите за всеки един $ пазарна капитализация понижават. Това значи, че за разлика от международната финансова система, пазарната капитализация на Биткойн може да пораства, до момента в който излъчванията понижават.

Освен това добивът на Биткойн става все по-енергийно ефикасен като създава по-малко излъчвания, в сравнение с е потреблението му. Забраната за рандеман в Китай е удобна за промишлеността, а Исландия и Норвегия се обрисуват като центрове с напълно възобновимо произвеждане на сила.


 


Строгите регулации за потребление на сила в Съединени американски щати и Канада също водят до това, че от ден на ден майнинг компании употребяват устойчива сила.

Въпреки увеличението на мощността на мрежата и компликацията на добива, рентабилността от майнинга остава ниска и миньорите се борят за облага, без значение от енергийния си източник.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР