Неотдавнашен доклад за черни като катран фантомни“ НЛО в небето

...
Неотдавнашен доклад за черни като катран фантомни“ НЛО в небето
Коментари Харесай

Украински доклад за НЛО е подложен на критика

Неотдавнашен отчет за „ черни като катран фантомни “ НЛО в небето над Украйна беше дискредитиран от украинското държавно управление и от астрофизика от Харвард Ави Льоб. Последните отчети за неидентифицирани въздушни феномени (UAP), летящи в небето на Украйна, бяха публично дискредитирани от националната научна организация на Украйна, цитирайки „ обилни неточности “ в методите и резултатите на отчета.

Докладът, оповестен в средата на септември от учени от Киевската основна астрономическа обсерватория (MAO), разказва „ забележителен брой обекти, чиято природа не е ясна “, в това число голям брой по този начин наречени „ фантоми “, които изглеждаха изцяло черни на фона на небето и изглеждаха да се движи през атмосферата със скорост до 53 000 km/h – почти два пъти по-бързо от междуконтинентална балистична ракета.

Авторите на отчета разказват тези фантомни обекти като UAP – пожеланото име на научната общественост за неидентифицирани летящи обекти или НЛО – само че не вършат опити да изключат по-очевидни пояснения, като спътници, дронове или артилерия, употребявани в продължаващата съветска инвазия в Украйна, която стартира почти половин година преди публикуването на отчета.

Сега Националната академия на науките на Украйна (NASU) завърши следствие на отчета на UAP и публично го дискредитира като непрофесионален и лишен от научна суровост. „ Обработката и интерпретацията на резултатите бяха осъществени на неуместно научно равнище и със обилни неточности при установяване на дистанциите до следените обекти “, написа група от учени от NASU в изказване. Екипът добави, че отчетът „ не дава отговор на професионалните условия за издание на резултатите от научни проучвания “ и подреди името на NASU да бъде отстранено от документа.

Къде е казусът? В своя отчет откривателите на MAO проучват наблюдения на странни, бързо движещи се обекти, открити от една от двете обсерватории покрай Киев. Екипът направи извод за дистанцията, размера и скоростта на тези обекти въз основа на това какъв брой фонова светлина наподобява блокира всеки от тях, като заключи, че доста от мистериозните обекти са почти с размерите на аероплан, само че се движат през атмосферата със скоростта на галактически транспортен съд. Въпреки това, разглеждайки данните единствено от един телескоп, откривателите наподобява са планували неопределено дистанциите и местоположенията на тези обекти – и затова са решили неправилно размера и скоростта на обектите, както има вяра Ави Льоб, астрофизик в Харвардския университет, който неотдавна разгласява сериозна публикация по отношение на отчета за UAP на Украйна в базата данни за предпечат, arXiv.org. (Работата към момента не е рецензирана.)

„ Правилният способ за установяване на дистанции се назовава триангулация, при който се следи еднакъв обект от разнообразни направления “, сподели Льоб пред Live Science. — Но те нямат тези данни. Ако фантомните обекти в действителност са толкоз огромни, толкоз бързи и толкоз високо в небето, както допуска украинският екип, тогава всеки обект ще „ създаде гигантска огнена топка “, както прави ракета или метеор, когато минават през атмосферата, споделя Льоб. Фактът, че тези обекти са били изцяло черни, не потвърждава толкоз, че те са били неземна технология, а по-скоро допуска, че астрономите са пресметнали съществено неправилно съответните локации на обектите, прибавя Льоб.

Извънземни, бомби или буболечки? В своята рецензия на отчета на UAP Льоб допусна, че украинските откриватели евентуално са пресметнали неправилно дистанциите до фантомните обекти с коефициент 10; в случай че фантомите са били 10 пъти по-близо до камерата, в сравнение с настояват откривателите, тогава обектите ненадейно подхождат на размера и скоростта на артилерийски снаряди – постоянно срещан снаряд, открит във военни зони като Украйна. Преместете обектите още 10 пъти по-близо до камерата и те могат рационално да се интерпретират като патрони. „ Ако го приближите още повече, може да са инсекти – като муха, която се движи с висока скорост покрай телескопа, и ще наподобява тъмна “, прибавя Льоб.

Изглежда NASU е стигнала до сходно умозаключение в своето следствие на отчета на UAP, отбелязвайки, че астрономите освен са създали „ обилни неточности “ при определянето на дистанциите на обектите, само че също по този начин не са съумели да изключат по-очевидни пояснения за наблюденията. „ Авторите не дават причини, че естествени феномени или изкуствени обекти от земен генезис могат да бъдат измежду следените UAP “, пишат учените от NASU в своето изказване.

Въпреки че не е ясно какво тъкмо са следили украинските астрономи – било то артилерия, патрони, инсекти или нещо напълно друго – въздействието от нахлуването на Русия в страната не би трябвало да се подценява. Според отчет от 2021 година на Службата на шефа на националното разузнаване на Съединени американски щати (ODNI) е евентуално най-малко някои UAP, следени от американски боен личен състав, да са „ технологии, внедрени от Китай, Русия, друга нация или неправителствено образувание. “

Докладът не загатва извънземни като допустимо пояснение. Правителството на Съединени американски щати обаче не е готово да изключи тази опция за наблюдения във въздушното пространство на Съединени американски щати. По-рано тази година Конгресът на Съединени американски щати утвърди финансиране за Министерството на защитата за разкриване на странни и необясними обекти, съгласно отчета на ODNI, за наблюдения на НЛО от армията на Съединени американски щати. Ако истината е някъде там, може би държавното управление ще я открие.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР