Неофициални покани за коалиция с Демократична България и Продължаваме промяната

...
Неофициални покани за коалиция с Демократична България и Продължаваме промяната
Коментари Харесай

СДС са получавали неофициални покани за коалиция с ПП и ДБ, разкри Румен Христов

Неофициални предложения за коалиция с „ Демократична България ” и „ Продължаваме промяната ” са получавали Съюз на демократичните сили.

„ За нас Продължаваме промяната (ПП) е една нова лява групировка. Имаме огромни разминавания във връзка с икономическата политика и систематизиране на бюджета и бюджетният недостиг, няма по какъв начин да се коалираме с тях “, съобщи Румен Христов пред Българска национална телевизия.

„ Истината е, че с тях като проатлантици имаме сходни връзки към войната в Украйна да вземем за пример, само че имаме елементи да вземем за пример за бюджетния недостиг ”, разясни той. 

„ Съюз на демократичните сили не е получавало публична покана, само че е имало намеци и предложения на по-ниско равнище ”, сподели още той. Не стана ясно обаче дали те са идвали от страна на Демократична България или на Политическа партия.

В петък Съюз на демократичните сили ще се събира, с цел да реши дали да се яви на изборите още веднъж с ГЕРБ. Христов изясни, че настроенията в структурите са по-скоро още веднъж да са дружно с партията на Бойко Борисов.

Относно предпоследното място на страната ни във връзка с оправянето с корупцията, той изясни, че се хиперболизира говоренето за корупцията у нас в Европа.

Според Христов виновността за отлагането на приемането на механизма за следствие на основния прокурор е главно на Министерския съвет, защото са внесли законопроекта прекомерно късно - чак на 30 декември, когато Народното събрание е във почивка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР