Неочаквано отворила се бездна на улица в баровския район на

...
Неочаквано отворила се бездна на улица в баровския район на
Коментари Харесай

Бездна погълна 7 коли в Рим

Неочаквано отворила се пропаст на улица в баровския регион на Рим - „ Балдуина “ погълна седем автомобила едновременно.

За наслада препълнен рейс на градския превоз е съумял да спре до самия борд на ненадейно зейналия ров като пасажерите в него са се отървали единствено с доста нерешителност и леки травми. Слава Богу жертви и тежко потърпевши няма, само че от намиращите се наоколо до пропастта два жилищни блока са евакуирани 22 фамилии, защото съществува действителна заплаха постройките да се срутят. Така към 60 души бяха принудени да прекарат нощта в хотели или при близки и родственици, написа "Монитор ".

Два часа след случая на място дойдоха кметицата на Вечния град Вирджиния Раджи, шефове на отдели в общината и на локалната полиция. Първата гражданка на Рим на първо време разгласи на висок глас, че отговорните за странната, само че рискова злополука, ще бъдат осъдени. После кметицата уточни, че за жалост от региона не били получавани сигнали за зони, застрашени от проваляне. Веднага обаче й опонираха юристите на евакуираните фамилии, които подчертаха, че още преди седмица са били предизвестили за заплахата, защото дърветата в региона били почнали да се клатят по необикновен метод. Изявлението на юристите даде мотив на медиите да напомнят куп неудачи в ръководството на Рим от Вирджиния Раджи – като се стартира с почистването на града и се приключи с тежките проблеми на градския превоз.

Доколкото до аргументите за погълналата седем автомобила пропаст, то съгласно първите инспекции на движимостите лица става дума за нарушение на стабилността на терена от водата на спукани от дълго време тръба на канализацията. Прокуратурата обаче изиска инспекция на строителните работи от едната страна на улицата, защото има възможност бизнесмените на обекта да не са взели нужните ограничения за гарантиране както на неговата сигурност, по този начин и на тази на пътя в съседство.

A massive sinkhole in Rome swallowed cars and forced evacuations https://t.co/3hGPsdZxHJ pic.twitter.com/z3jYJtS2i6
— CNN International (@cnni) February 15, 2018
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР