Неочаквани откровения разтърсиха социалните мрежи! Потребителки на Reddit признават, че

...
Неочаквани откровения разтърсиха социалните мрежи! Потребителки на Reddit признават, че
Коментари Харесай

Има жени, които не знаят, че мъжете имат ерекция рано сутрин

Неочаквани откровения раздрусаха обществените мрежи! Потребителки на Reddit признават, че мъжете са ги изненадали с любовта си към любовните игри и утринните си ерекции. Те изброиха непредвидените си открития за противоположния пол в полемика, почнала в секцията на уеб страницата Reddit.

Много дами бяха изумени от особеностите на мъжката физиология, по-специално от способността на тестисите да трансформира формата си от утринните ерекции.

" Сутрешна ерекция. Нямах визия, че това нещо просто стърчи всяка нощ, до момента в който не срещнах първото си гадже ", споделя изумена потребителка на Редит.

 ерекция

Сутрешна ерекция: какви са аргументите за нея и какво потвърждава неналичието ѝ?

Какво предизвиква появяването на утринна ерекция и би трябвало ли да се притеснявате, в случай че не се появи известно време? Научете аргументите за утринната ерекция.

Сутрешната ерекция (или по-скоро нощното отичане на пениса) е феномен, който учените към момента не са обяснили изцяло.
Появиха се няколко хипотези, от които обаче може да се направи едно умозаключение: утринната ерекция е от значително значение за здравето на мъжа. Ерекциите предизвикват отичане на еректилната тъкан и нейното окисляване. Това събитие, от своя страна, въздейства върху представянето и предотвратява фиброзата на кавернозното тяло, което може да докара до импотентност.

Също по този начин си коства да запомните, че мъжете изпитват освен утринни, само че и нощни ерекции - те се случват 4-5 пъти по време на сън и не престават, тъкмо както ерекцията незабавно след пробуждане, даже 20-25 минути. Определен е и часовият период за възникването им – сред 4 и 8 сутринта. Такива нощни ерекции се случват даже при новородени, които спят в утробата. 

 ерекция

Причини за утринна ерекция

Има три фактора, които могат да причинят утринни ерекции:

1. Намалени равнища на норепинефрин

Най-често срещаното пояснение за утринната ерекция е моделът на съня. По време на етапа, през която сънуваме, равнището на норепинефрин в тялото понижава. Норепинефринът покачва кръвното налягане денем, което от своя страна блокира ерекцията.
Въпросът за утринните ерекции и нощните ерекции при мъжете е доста по-добре изследван, в сравнение с при дамите. Това се изяснява основно с по-лесната опция за наблюдение на ерекция при мъжете. Доказано е обаче, че дамите също изпитват сходен феномен през нощта - ерекция или нощно отичане на клитора.

2. Натиск върху пикочния мехур

Друга причина за утринна ерекция е натискът върху пикочния мехур. Учените назовават този вид ерекция рефлексогенна или рефлексна ерекция. Разположени в сакралните нерви на гръбначния мозък, еректилните рефлекси се чака да причинят ерекция, когато са нарушени от пикочния мехур.

3. Отделяне на азотен оксид

Причина номер три за утринна ерекция е освобождението на азотен оксид през нощта. Азотният оксид се освобождава от клетките, които по-късно влизат в мускулите и ги отпускат. Благодарение на това кръвоносните съдове се уголемяват и притокът на кръв към пениса се усилва, което провокира ерекция. Предполага се, че азотният оксид се освобождава от нервните нишки през нощта заради нарасналата интензивност на част от гръдната кост. Струва си да се помни, че производството на азотен оксид също се въздейства от тестостерона, концентрацията на който заран е на най-високо равнище през целия ден.

 ерекция

Тъй като не са се появили изследвания, които изрично да удостоверяват някоя от горните аргументи за утринни ерекции, те просто се смятат за съществени за поддържане на мъжкото тяло крепко.

Всеки мъж ли има утринна ерекция?
Може да се случи, че утринната ерекция няма да се появи някой ден, само че по-продължителната ѝ липса би трябвало да е причина за посещаване на доктор. Сутрешната ерекция е присъща за всеки здрав мъж - с възрастта броят на ерекциите не се трансформира, само че тяхната активност и дълготрайност понижават.

Липса на утринна ерекция – какви са аргументите за това?

Липсата на утринна ерекция може да бъде породена от няколко фактора. Основният провинен, както в тази ситуация с доста други разстройства, е животът под дълготраен стрес, породен да вземем за пример от огромни провокации на работното място. Избягването на физическа интензивност, неправилното хранене, както и посягането към стимуланти и прекомерно дребното сън също работят зле.

Ако мъжът забележи липса на утринна ерекция през идващите няколко дни, той би трябвало да се съветва със експерт, за предпочитане уролог или сексолог.
Липсата на утринна ерекция не значи безусловно съществено заболяване: може да се окаже, че след използване на здравословна диета и постоянно хранене, както и отвод от стимуланти и връщане към физическа интензивност, всичко ще се върне към естественото.

Въпреки това си коства да запомните, че повода за неуспеха на утринната ерекция може да бъдат и проблеми с простатата, действието на пикочно-половата система, ниски равнища на тестостерон или стрес върху нервната система.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР