Неочаквана среща се състоя днес между лидера на ДПС Мустафа

...
Неочаквана среща се състоя днес между лидера на ДПС Мустафа
Коментари Харесай

Карадайъ към Петков: Закъсняхте с 38 години, ама пак е хубаво

Неочаквана намира се състоя през днешния ден сред водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и съпредседателя на " Продължаваме промяната " Кирил Петков.х

Двамата се засякоха в кирковското село Могиляне.
-->

Традиционно на 26 декември в него се провежда възпоменателен протест в памет на жертвите на така наречен възродителен развой.Митингът, проведен от Движение за права и свободи, беше преди малко завършил, когато край чешмата-паметник, носеща името на най-малката жертва на тоталитарния режим - 17-месечната Тюркян, се появи Кирил Петков с група симпатизанти.

" Добре пристигнал, Много сте закъснели. Закъснели сте с 38 години, но отново е хубаво. Демокрацията се учи на тези площади ", съобщи Мустафа Карадайъ. " Паметта на това малко момиче би трябвало да покаже, че в никакъв случай повече такива неща в България не би трябвало да се случват и единствения метод да го подсигуряваме всички е като има ред, правда и народна власт ", отговори Кирил Петков.

Съпредседателят на " Продължаваме Промяната " Кирил Петков дружно с номинирания за министър председател акад. Николай Денков се появиха в с.Могиляне след среща със симпатизанти в Кърджали.

Те пристигнаха да се поклонят и да поднесат цветя пред гроба и чешмата в памет на дребната Тюркян, жертва на " възродителния развой ". Идеята е да покажем почитание пред този знак на случвалите се безобразия през предходния режим ", посочи Петков. Никой няма монопол пред предишното, бъдещето или коя да е етническа група, сподели той. И заключи, че нищо не може да се случи с разделяне и всички би трябвало да работим дружно.

Шансовете за кабинет зависят от това има ли какво да ни сплоти още веднъж, каза пред публицисти номинираният за министър председател от " Продължаваме Промяната " учен Николай Денков в Кърджали.

Затова сложихме като съществена задача правенето на програмна декларация, която да подреди задачите и дейностите, които могат да ни обединят, разясни Денков. И като ги сложим на масата, да забележим кой е подготвен да поддържа това, което може да ни сплоти дружно, добави претендентът за министър председател на " Продължаваме Промяната ".

Той посочи, че към този момент са получени оферти от " Демократична България ", " Българска социалистическа партия за България " и " Български напредък ". " В идващите дни следва да подредим тези оферти по този начин, че да не си опонират и да се допълват взаимно ", уточни Денков. По негови думи текстът на декларацията ще бъде координиран с партиите, които са внесли предложенията, и след Нова година ще бъде препоръчана за гласоподаване в Народното събрание.

" Ние действаме с две хрумвания - когато всичко е подредено и ясно какво желаеме да създадем, и в случай че това бъде подкрепено - да бъде сторено и да се получи болшинство. Ако не са подготвени, декларацията по този начин или другояче ще бъде приключена, и ние ще я оставим на идващите - третият мандат също би трябвало да бъде обвързван с някакво обединяване, въпреки и на други партии с друго предложение за министър-председател ", сподели Денков.То може да тръгне от тази декларация и в случай че желаят да я допълват, а не да тръгнат на чисто, изясни още Денков и уточни, че постоянно е бил с мисълта, че би трябвало да се реализират реалистични неща, а в тази ситуация реалистичното е добре подредена декларация.

Източници: Българска телеграфна агенция, 24 часа
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР