Необикновената история на пилота Здравко Димов, Мъжът с преместено сърце

...
Необикновената история на пилота Здравко Димов, Мъжът с преместено сърце
Коментари Харесай

Шокиращо! Думитe на мъжа с преместеното сърце

Необикновената история на водача Здравко Димов, " Мъжът с преместено сърце " - която Българска национална телевизия описа, през днешния ден се срещна с част от лекарския екип в болница " Пирогов ", върнал го към живота. Пилотът, който не се стопира пред нищо, през днешния ден мечтае още веднъж да извършва служебните си отговорности.

Операция без аналог у нас и две години, прекарани в тежко възобновяване. За Здравко обаче животът продължава да е с ярки цветове, а фантазията е още веднъж да лети, с цел да оказва помощ.
-->
" Когато пристигна в схващане, залата, в която се намираше в реанимация, там са 4 кревати, против него беше пациентка, докарана по-рано. Имаше една огромна злополука в Ямбол, няколко пациенти тогава бяха докарани с военнотранспортен аероплан в " Пирогов ". Най-тежкото положение беше тя и беше в нашата реанимация, тя апропо също оцеля и той я разпозна. Тогава в ролята си, преди той самият да пострада, в ролята си на водач е транспортирал тази жена от Ямбол до София. И след това като се разсъни внезапно я вижда против него ", описа доктор Валерий Плачков, шеф на Реанимация в Неврохирургичната клиника на " Пирогов ".

" Много ми липсва летенето, може би това е най-голямото ми предизвикателство, че съм надалеч от авиацията за момента, само че аз ще се върна, сигурен съм ", сподели Здравко Димов.

За любовта към службата в авиобазата и за тежките моменти след случая, Здравко описа пред Българска национална телевизия още преди година, със същата мотивация и предпочитание да доближава върхове.

" Миналата година октомври месец след дежурство претърпях ПТП в София, беше ми направена животоспасяваща интервенция на сърцето, само че за жалост сетивните и моторните функционалности на лявата ми ръка се възпалиха.

Претърпях една интервенция в София, по-късно отидох в гр. Ахен в Германия, там претърпях още две интервенции и в този момент остава още една последна интервенция, уповавам се тя да е последна и единствено времето ще покаже доколко ще се възстановя, само че аз съм много волев човек, тъй че считам че ще се върна на 100% ", изясни Здравко Димов.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР