Необичайно високите температури през летните месеци, станаха често явление в

...
Необичайно високите температури през летните месеци, станаха често явление в
Коментари Харесай

Виена откри център за разхлада в летните жеги

Необичайно високите температури през летните месеци, станаха постоянно събитие в цяла Европа. Високите температури през юли и август са рискови за здравето и живота на хората. Тъй като жегата е превзела и австрийската столица през последните дни, виенският " Червен кръст " отвори за пета поредна година център за разхлада в огромен търговски център във Флоридсдорф, като входът в прохладното помещение е безвъзмезден , заяви Ойроком-ПР София - част от мрежата за интернационалните връзки на Община Виена .

В центъра посетителите могат да почетат или да подремнат. За всички има обезпечена и безвъзмездна вода, с цел да възстановят водния баланс в организма си. Разрешено е внасянето на питиета и храна. На това ветровито място са добре пристигнали и домашни любимци, защото животните също страдат от жегата. Служителите в центъра дават и препоръки на посетителите за признаците и по какъв начин да се предпазят от топлинен или безоблачен удар.

Освен това, за една от най-уязвимите групи в обществото - бездомните, са отворени девет климатизирани дневни центъра в целия град, където те могат освен да се разхладят и да получат вода, само че и да вземат душ. Нещо повече, не се постанова да оставят кучето си и отвън постройката: четириногите също могат да влязат да се разхладят, а също така им се предлага вода и храна.

Източник: Българска телеграфна агенция


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР