Необичайно активна миграция на избиратели към 343 населени места, основно

...
Необичайно активна миграция на избиратели към 343 населени места, основно
Коментари Харесай

Риск от манипулации вижда Цеков в демографските аномалии с нови избиратели преди вота

Необичайно дейна миграция на гласоподаватели към 343 обитаеми места, главно села, е открита от Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ).

" С оглед огромното публично значение на локалните избори и с оглед пълномощията, които имам като министър, разпоредих да бъде осъществена инспекция на регистрациите по сегашен адрес. (...) Тя сподели някои, бих ги нарекъл, демографски аномалии . В 343 обитаеми места, преди всички дребни обитаеми места, има данни за извънредно дейна миграция на жители с изборни права ", съобщи след постоянното съвещание на Министерски съвет шефът на Министерство на регионалното развитие Андрей Цеков по отношение на оповестената през вчерашния ден от ведомството от Главна дирекция " Гражданска регистрация и административно обслужване " (ГРАО) необикновен растеж на регистрациите по сегашен адрес и на заявките за гласоподаване по сегашен адрес в редица селища за 2023 година

Това може да води до заключения за операция на вота, защото " трансформира електоралния състав на обитаемото място ", акцентира той.

Последващите дейности обаче не били в компетентността на страната, а на регионалните шефове и кметове на общини. Те следва да образуват комисии, които да създадат инспекции, като крайната глоба би била лишаване на изборните права на нарушителите .
 ДАНС, Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата основават междуведомствено звено по отношение на локалния избор
ДАНС, Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата основават междуведомствено звено по отношение на локалния избор

То ще стартира да работи от откриването на предизборната кампания
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР