Необходимостта от повече гъвкавост в европейската индустриална политика и ролята

...
Необходимостта от повече гъвкавост в европейската индустриална политика и ролята
Коментари Харесай

Радев: Само със съгласувани политики на правителства и бизнес Европа ще бъде конкурентоспособна

 1526572028  1526572056  1526572045
Необходимостта от повече еластичност в европейската индустриална политика и ролята на бизнеса за обезпечаване на повече претовареност и възстановяване на богатство на жителите, разискаха на „ Дондуков “ 2 президентът Румен Радев и представители на Конфедерацията на европейския бизнес (BusinessEurope). Във фокуса на диалога бяха и българските цели в границите на ротационното председателство на Съвета на Европейски Съюз и по-конкретно визията за бъдещата Многогодишна финансова рамка след 2020 година Това оповестиха от пресслужбата на президента.

Според Румен Радев европейските институции и националните държавни управления би трябвало да проведат изчерпателен спор за реализиране на общи дълготрайни цели. „ За да осъществяваме оптимална среда за развиване на бизнеса, би трябвало на първо място да формулираме тактика с далечна вероятност със съгласувани първостепенни цели “, съобщи президентът. Той уточни конкурентоспособността, нововъведенията, дигитализацията, образованието и битката с климатичните промени като главните фактори, които би трябвало да бъдат включени в европейската тактика за промишлеността.

Държавният глава и европейският бизнес приканиха в договарянията на Англия за излизане от Европейския съюз да се зачетат правата на всички наранени жители – както на работещите от Европейски Съюз на територията на Острова, по този начин и на британците, избрали Континента.

Тема на диалога беше и присъединението за страната ни към Европейския валутен съюз. „ Общата валута е един от фундаментите на Европейски Съюз. България прецизно извършва критериите от Маастрихт, поддържаме невисок бюджетен недостиг и инфлация, бележим стопански напредък и предлагаме доста положителни условия за вложения. Преди всичко обаче би трябвало да преценим по какъв начин тази стъпка ще се отрази на приходите на българските жители и да изчислим деликатно рисковете, с цел да може стопанската система ни да има настигащи темпове на напредък “, сподели президентът.

„ Способността на европейския бизнес да остане конкурентен в международен проект е в полза на нашите жители. За да бъдем сполучливи на фона на външните провокации в областта на търговията, би трябвало да бъдем обединени и единомислещи. BusinessEurope споделя основните цели на България в границите на Европейски Съюз и председателството, като да вземем за пример задълбочаването и усъвършенстването на Икономическия и паричен съюз, завършването на единния пазар и дигитализацията “, съобщи от своя страна президентът на Business Europe Ема Марчегаля.

BusinessEurope съставлява ползите на 20 милиона дребни, междинни и огромни предприятия от целия континент. Тя е публично приет обществен сътрудник на европейско равнище и сплотява 39 бизнес организации от 34 европейски страни.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР