Необходимо е да се повиши производственият капацитет на компанията, обявиха

...
Необходимо е да се повиши производственият капацитет на компанията, обявиха
Коментари Харесай

Пфайзер закъса с доставките.Защо?

Необходимо е да се увеличи индустриалният потенциал на компанията, оповестиха през днешния ден норвежкият Институт за публично здраве и " Пфайзер ", представени от Ройтерс и ТАСС.

" Пфайзер " изпитва усложнения с доставките на имунизацията против ковид, което е довело да краткотрайно понижаване на поръчките за Европа.

" Получихме това известие през днешния ден малко преди 10 ч. Очаквахме 43 875 дози от имунизацията от " Пфайзер " през третата седмица на месеца. Сега наподобява ще получим 36 075 дози ", се споделя в изказването на института.

Намаляването на доставките е обвързвано с метаморфоза на производството на имунизацията и възобновяване на размерите на производството, изяснява институтът. Когато този развой приключи, Пфайзер ще може да усили производството на имунизацията от 1,3 милиарда дози годишно до 2 милиарда дози.

Временното понижаване на доставките ще засегне всички европейски страни, уточни институтът и добави, че към момента не се знае в какви периоди компанията ще приключи да обновява производството си.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че е разговаряла с управлението на компанията и е била уверена, че до края на първото тримесечие Европейски Съюз ще получи плануваните количества.

Тя означи, че компанията схваща нуждата графиците да бъдат спазвани, изключително поради към този момент поставените първи дози и намаляващото време до вторите дози.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР