Необходими са данъчни и фискални реформи, както и визионерско мислене,

...
Необходими са данъчни и фискални реформи, както и визионерско мислене,
Коментари Харесай

Икономист: По-бедните плащат повече, отколкото по-богатите

Необходими са данъчни и фискални промени, както и визионерско мислене, с цел да излезем от позицията на сегашната несправедлива данъчна система. Това сподели икономистът проф. Боян Дуранкев, представен от " Фокус ".

Той изясни, че за разлика от Европейски Съюз, у нас косвените налози преобладават. Съотношението директни - косвени налози там е 1:1, а в България 1:3, посочи той. Той посъветва неравенството в приходите да се преразгледа.

" По-бедните заплащат повече, в сравнение с по-богатите, по тази причина имаме подоходно разслоение и супербогаташи. Второто нещо, с което държавното управление не може да се гордее е, че ние преразпределяме по-малко, от колкото останалите страни членки на Европейски Съюз. Третото нещо е, че с плануваната минимална заплата от 560 лева.не се вземат решение обществените проблеми. Не се взема решение казусът с българите, които напущат страната и за жалост може да чакаме, че отлива на млади и интелигентни хора от България ще продължи и през идващите години “ сподели той.

Проф. Дуранкев предложи да се премине към фамилно подоходно облагане с негативен налог за фамилии в тежко състояние. За да се задържат младите експерти в страната той предложи на магистрите да се оставя 5 година данъчна почивка, през която да не заплащат Данък общ приход. Има положителни европейски практики за задържане на млади фрагменти, които не се употребяват у нас, сподели той и разяснява, че съгласно него това е съзнателно. Дуранкев сподели още, че опазването на здравето е превърнато в комерсиално сдружение, от което се печели, и НЗОК се източва по всевъзможен метод.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР