Необходими са безпрецедентни мерки, за да се справим със ситуацията.

...
Необходими са безпрецедентни мерки, за да се справим със ситуацията.
Коментари Харесай

Велев за тока: Бързо вземете мерки, страда не само бизнесът!

Необходими са невиждани ограничения, с цел да се оправим със обстановката. Има стратегически проблеми, които няма да се решат в този момент или на следващия ден, само че този случай е невиждан и са нужни бързи и съответни ограничения. Това съобщи ръководителят на индустриалния капитал Васил Велев в ефира на bTV във връзка високите цени на електричеството.

" Налице е невиждана обстановка, това в никакъв случай не се е случвало - цените на електрическата енергия са от порядъка на 250-300 лв. за мегаватчас, трайно открити, освен това освен в България, а в цяла Европа ", посочи той и добави:

Останалите страни търсят решения за компенсиране на потребителите поради тези високи цени и във към този момент няколко страни се откриха такива решения. Не става дума единствено за бизнеса, а и за всички, които са на свободния пазар у нас, в това число и за бита. На свободния пазар са и лечебните заведения, детските градини, учебните заведения, обществените заведения. Ние сме предложили механизъм по какъв начин това да стане - разноските за едни са доходи и облаги за други ", уточни Велев.

" Изчислили сме, че АЕЦ " Козлодуй " ще осъществя свръхпечалби на плануваните - над милиард и 300 милиона, които му падат от небето. Не тъй като са станали такива стахановци и тъй като са разкрили международна оригиналност, те просто вършат това, което са правили 40 години, нищо друго ", сподели още той.Тези пари ще бъдат прахосани, както нормално се случва в енергетиката и образец за това е търгът, който бе разгласен през днешния ден в навечерието на почивния ден, тъй че да не могат да се приготвят задоволително участници и по този начин да се изнесе сила в чужбина и цената в България да продължи да пораства. Затова и молим този търг да бъде анулиран. Продължаваме да настояваме и за оставки в енергетиката, тъй като днешният търг е още едно доказателство за тази нужда. ", добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР