Необходими продукти: пилешко месо - от 10 бр. бройлери (домашни)

...
Необходими продукти: пилешко месо - от 10 бр. бройлери (домашни)
Коментари Харесай

Лесна рецепта за месо в буркани

Необходими артикули:

пилешко месо - от 10 бр. бройлери (домашни)

олио - 500 мл

розмарин - 5 с.л.

черен пипер - 5 ч.л.

червен пипер - 1 ч.л. на буркан

сол - 1 ч.л равна на компотен буркан

Начин на подготвяне:

Тези буркани с месо са елементарен и апетитен метод, да не си запълвате фризера с отгледаните бройлери. Това са домашни птици, отгледани със смески, а не пилета от магазина.
 Баба ми сподели по какъв начин елементарно да се отърва от мравките Баба ми сподели по какъв начин елементарно да се отърва от мравките
Никой не е застрахован от " похищението " на мравките, даже и да живее на последния етаж от жилищната постройка. Тези дребни твари влизат в...

Разфасовайте бройлерите на едри части, едвам минават през отвора на буркана, и запържвате напълно леко в олио, всяка страна по 2 мин.

След като запържите и ги извадите, втривате в тях сол на усет, аления пипер, черния пипер и розмарина. Нареждате пилешкото месо в приготвените буркани, като наливате един пръст вода на дъното на всеки и оставяте най-малко три пръста празно място от горната страна, това е значимо.

Когато ги разпределите по равно, наливате и по равно във всеки от олиото за пърженето. Стерилизирате на сдържан огън, като засичате 90 мин. (час и половина) от момента, в който почнат да врят.

Така консервирано, пилешкото месо в буркани е съвършено както за директна консумация след отваряне на буркана, по този начин и за ястия с пилешко, примерно пиле с картофи, като се добави последните 5 мин от готвенето. Но резултатът е непостижим по отношение на купешките пилета.

Добър вкус!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР