Пресните плодове и зеленчуци са в изобилие по това време

...
Пресните плодове и зеленчуци са в изобилие по това време
Коментари Харесай

4 храни, които да хапвате през юни

Пресните плодове и зеленчуци са в обилие по това време на годината, тъй че възползвайте се от тяхната наличност.

С топлото време обичайно ни се желае да хапваме от ден на ден леки храни. Още повече, че към този момент има доста и разнообразни сезонни плодове и зеленчуци. Избирайте свежи и пресни храни, с цел да сте сигурни, че ще получите цялостното количество от техните потребни хранителни субстанции. Междувременно фокусирайте вниманието си към идващите четири храни, които да консумирате през юни:
Артишок
Една от храните с най-високо наличие на фибри, артишокът, навлиза в сезона си този месец. Яжте артишок като предястие и ще добавите 7 грама засищащи фибри, преди даже да сте яли главната си храна. Един приблизително огромен артишок съдържа единствено 60 калории и 3.5 грама протеин. От него като допълнение ще получите и калий, който е значим електролит за контролиране салдото на течностите в организма.

 Добави изложение

 
Сирене котидж
През този месец наблягайте освен на зеленчуците и плодовете. Изборът на котидж сирене е елементарен и безпроблемен метод да получите повече протеини и значими хранителни субстанции. В към 250 грама нискомаследно котидж сирене има 24 грама протеин и единствено 180 калории. Освен това този тип сирене е добър източник на калций - значим минерал, който е от значително значение за поддържането на здравината на костите и поддържането на мускулната и нервната функционалност. Единственият минус на котидж сиренето е, че има малко по-високо наличие на натрий.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР